Atlantens pärla!

Azorerna
20–27 augusti 2019
Pris: 26 900 kr
7–12 deltagare

HG Karlsson

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Kastrup flygplats, Köpenhamn. Natt i Ponta Delgada.

Dag 2–3. São Miguel. Natt i Ponta Delgada.

Dag 4. Flyg till Terceira. Natt i Angra do Heroísmo.

Dag 5. Terceira. Angra do Heroísmo.

Dag 6. Flyg till São Miguel. Natt i Ponta Delgada.

Dag 7. São Miguel. Natt i Ponta Delgada.

Dag 8. Resan avslutas på flygplatsen.

Gulnäbbad lira. Foto. Bengt Antonsson

Priser och boka din resa

Bokning
Tvillingsjöarna på São Miguel. Foto: Mona Stråling

Azorerna består av nio vulkanöar mitt i Atlanten mellan Europa och Nordamerika, där flera av öarna är frodigt gröna. Denna Europas västligaste utpost med en sammanlagd yta något mindre än Gotlands är inte bara bedårande vacker. Här finns också ett intressant fågelliv med en domherre som inte påträffas någon annanstans i världen. Öarna är även ett eftertraktat resmål för fågelskådare på jakt efter felflugna nordamerikanska fågelarter, framför allt senare under hösten. Under flera promenader på de två öar som vi besöker kikar vi även på växter, fjärilar och lite kultur.

På Azorerna blir fågellistan inte särskilt lång, men flera av fåglarna som vi är bekanta med från Sverige ser både annorlunda ut och sjunger med andra strofer. Därför blir också kungsfåglar och bofinkar intressanta att titta närmare på. Under vår vecka på tillbringar vi mesta av tiden på den största ön, São Miguel, där vi bor i Ponta Delgada. På São Miguel finns den brunfärgade azoriska domherren, numera betraktad som en egen art. Men skogen där domherrarna vistas, skiljer sig markant från de skogar vi är vana att se domherrar i. Grönt, lummigt och subtropiskt som det är på Azorerna!  På vår andra ö, Terceira, kan vi förvänta oss att se flera felflugna amerikanska vadararter på den spännande lokalen Cabo da Praia.

 

Under en båttur ut på havet spanar vi efter havsfåglar som gulnäbbad och mindre lira, valar och delfiner. Förhoppningsvis tillåter vädret två delfinsafaris med flera arter delfiner och på riktigt nära håll!

 

På vår resa till Azorerna är det inte bara fågelskådning som står på schemat. Den paradisiskt vackra och storslagna naturen innehåller dramatiska klippstup, kratersjöar, varma källor och djungelliknande växtlighet. Det finns alltså många skäl för en naturintresserad resenär att besöka Azorerna.

 

HG Karlsson har stor erfarenhet av fågelskådning i Makaronesien (ögrupperna i Atlanten utanför norra Afrika). Vi kommer även ha en lokal guide, Gerbrand Michielsen. Detta är AviFaunas femte resa till Azorerna och den tjugoförsta resan till de Makaronesiska öarna. Observera att flyg från Köpenhamn ingår i priset.