Klassiska Indien! FULLBOKAD

Indien
1–18 december 2019
Pris: 39 900 kr

Teet Sirotkin

Dagsprogram

Dag 1. Delhi.

Dag 2–3. Ranthambhore Sanctuary

Dag 4–6. Bharatpur.

Dag 7. Chambal River.

Dag 8–9. Taj Mahal, Red Fort, Agra.

Dag 10–12. Corbett National Park.

Dag 13–14. Pangot.

Dag 15–16. Sat Tal.

Dag 17. Sat Tal. Tåg till Delhi.

Dag 18. Sultanpur, Sikhtempel i Delhi.

Taj Mahal, Agra. Foto: Göran Pettersson

Indien är en av dessa destinationer som du inte får missa i din skådarkarriär. Här finns allt som ger en resa det där extra. På vår rundresa i de nordliga delarna av Indien besöker vi såväl våtmarker, floder och torra skogar på låglandet som frodiga skogar och omfattande gräsmarker på Himalayas sluttningar. Vårt boende ligger nära eller inne i fågellokalerna och det indiska köket imponerar med sin smakrika mat. Vi kommer att se massor med arter typiska för indiska halvön men också träffa på många spännande sibiriska övervintrare.

Vi inleder resan i det klassiska Ranthambhore i Rajasthan. Här har vi goda chanser att hitta tiger. Här är också fågelrikt med åtskilliga spännande fåglar att titta på, som t ex den ljudliga Crested Serpent Eagle, den ovanliga Painted Spurfowl, den oskygga Painted Sandgrouse och den näpna Plum-headed Parakeet bland många andra.

 

I Bharatpur besöker vi en av världens kanske mest välkända fågellokaler, Keoladeo Ghana NP. Parken består till stor del av en grund våtmark med spridda träd på små kullar ute i vattnet. Över det hela vakar den jättelika Black-necked Stork med upphöjd värdighet. Biltrafik är inte tillåten, utan vi åker runt i cykeltaxi på små vägar och njuter av stillheten och det praktfulla fågellivet.

 

Vad vore en resa i norra Indien utan att besöka Taj Mahal, ett av världens sju ”nya” underverk? Vi ägnar några timmar åt detta magnifika mausoleum och hinner också med att besöka Red Fort, ett världsarv som har sitt ursprung från sent 1000-tal.

 

Sedan styr vi kosan mot norr och nu blir det Himalayaskådning. I Jim Corbett NP skådar vi från jeep. Här är det bl a tigerskådning som gäller och chanserna är rätt så goda att vi ska hitta något djur. Att få vara i de fågelrika skogarna i Corbett och få höra tigerhanens revirvrål är i sig värt en egen resa.

 

Teet Sirotkin har tidigare rest Indiska halvön, såväl i Indien som på Sri Lanka. AviFaunas resor till Norra Indien är mycket populära och det här blir den elfte resan dit efter tjugoåtta resor på Indiska halvön.

Vi räknar med att kunna se ca 360 fågelarter under resan.