Endemrika Kanarieöarna

Teneriffa, Fuerteventura
& La Gomera – Tjejresa
2–9 november 2019
Pris: 21 900 kr
8–12 deltagare

Gigi Sahlstrand

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Teneriffas internationella flygplats. Alla nätter på Teneriffa i Puerto de la Cruz.

Dag 2. Teide, Las Lajas, Erjosdammarna och Barranco de Ruiz.

Dag 3. Morgonflyg till Fuerteventura, Barranco de la Torre, Embalse de los Molinos, La Oliva. Natt i Caleta del Fueste.

Dag 4. Antigua Plains, Betancuria och Salinas del Carmen. Kvällsflyg till Teneriffa.

Dag 5. Pico del Inglés, Punta del Hidalgo och dammar nära Tejina.

Dag 6. Färjetur ön La Gomera, Mirador la Carbonera, Mirador de Bailadero, Östra La Gomera.

Dag 7. Punta de Teno, Los Silos och drakblodsträdet Drago Milenario i Icod de los Vinos.

Dag 8. Resan avslutas på Teneriffas internationella flygplats.

Priser och boka din resa

Bokning
Vi besöker Punta de Teno, Teneriffas nordvästligaste hörn. Foto: Göran Pettersson

Vill man lämna ett grått och kylslaget Norden för sol, värme och bad är Kanarieöarna, där det är sommar året om, ett säkert kort. Ö-gruppen erbjuder också på rika naturupplevelser med dramatiska vulkanlandskap, torr öken, frodiga lagerskogar och vackra klippformationer längs kusterna. Vi kryddar vår vistelse med fågelskådning i lugnt tempo där vi letar efter fåglar som bara finns här och ingen annanstans. Det isolerade läget har gett upphov till olika fågelvarianter där även blåmesar och bofinkar har olika utseende beroende på vilken ö man besöker. Teneriffa blir vår bas på resan och med hjälp av båt och flyg utforskar vi även Fuerteventura och Gomera.

Kanarieöarna ligger utanför nordvästra Afrikas kust och därför är fågellivet till viss del likt det man hittar i Nordafrika. Detta märks tydligast på Fuerteventura vars ökenartade miljöer hyser fågelarter som ökentrapp, ökenlöpare och ökentrumpetare. En annan specialare på Fuerteventura är kanariebuskskvättan som numera enbart i hela världen påträffas på denna ö. Hela populationen kan räknas i ett fåtal tusen individer. Vissa delar av Teneriffa är tämligen hårt exploaterade, men på den norra delen av ön finns fortfarande betydande tall- och lagerskogar bortanför turisthotellen. Vi väljer att bo i Puerto de la Cruz som också ligger utanför det större turiststråken.

 

Det blir inte bara fågelskådning på den här resan: Vi kommer att passera genom flera olika biotoper med en tur upp mot vulkanen Teide och dess imponerande lavalandskap som blir en av de mäktigaste upplevelserna. De fuktiga och prunkande lagerskogarna är också unika i sig och de torrare markerna på Fuerteventura ger verkligen en känsla av att besöka Vilda Västern.

 

Gigi Sahlstrand har lett AviFaunas alla tidgare tjejresor. Det här blir AviFaunas åttonde besöket på Kanarieöarna och det tjugoandra i den makaronesiska ö-världen.

Vi räknar med att kunna se närmare 70 fågelarter under resan.