Safariresa på savann och i regnskog i Östafrika

NATURRESA MEDELTEMPO

Kenya
10–23 oktober 2020
Pris: 48 900 kr
Deltagare: 7–12 deltagare

Ulf Ottosson

Dagsprogram

10 okt. Resan startar på Nairobis internationella flygplats.

11 okt. Transport till Samburu Game Lodge. Eftermiddag i Samburu Game Reserve. Natt på Samburu Game Lodge.

12 okt. Buffalo Spring National Reserve. Natt på Samburu Game Lodge.

13 okt. Samburu Game Lodge – Lake Nakuru. Natt vid Lake Nakuru.

14 okt. Lake Nakuru och Lake Baringo. Natt vid Lake Baringo.

15 okt. Lake Baringo. Natt vid Lake Baringo.

16 okt. Lake Baringo med omgivningar. Natt vid Lake Baringo.

17 okt. Lake Baringo – Kerio View Hotel. Natt på Kerio View Hotel.

18 okt. Kerio View Hotel – Kakamega Forest. Natt vid Kakamega Forest.

19 okt. Kakamega Forest. Natt vid Kakamega Forest.

20 okt. Kakamega Forest – Masai Mara. Natt på Mara Serena Hotel.

21 – 22 okt. Masai Mara. Nätterna på Sarova Mara Camp.

23 okt. Masai Mara – Nairobi, där resan avslutas.

Malachite Kingfisher är en av flera kungsfiskare vi träffar på resan. Foto: Erik Hirschfeld

Det är inte mycket kvar av zebran som lejonen slog under natten. Med runda magar ligger de i skuggan och smälter maten. Nu är det dagskiftet som tar vid; schakaler, gamar och örnar är snabbt på plats. Vi rullar vidare ut på savannen bland oräkneliga gnuer som snart ska lämna Masai Mara för att vandra söderut mot Serengeti. Följ med på en klassisk safari till Östafrikas savanner!

Kenya behöver knappast någon närmare presentation för dem som sett en bråkdel av alla naturfilmer som porträtterat savannens djurliv. Ingen annanstans finns sådana mängder stora däggdjur och som naturintresserad är detta något man bara måste uppleva någon gång på riktigt! Vi har inte ambitionen att se ens hälften av Kenyas 1 100 observerade arter på denna resa, men kommer i ett relativt lugnt tempo att besöka ett flertal legendariska nationalparker och reservat för att få ett fantastiskt urval av fågellivet. Däggdjuren får givetvis också en stor del av vår uppmärksamhet och vi bör hinna med att se de enorma mängder gnuer som senare under hösten lämnar Masai Mara för att söka grönare bete nere i Serengeti.

 

Vi besöker de tre sjöarna Nakuru, Baringo och Bogoria som alla är berömda för de enorma mängder flamingor som färgar delar av sjöarna alldeles rosa. Med hjälp av båt komma vi dem mycket nära. Spektakulära rovfåglar, hornkorpar och struts kan vi också räkna med.

 

Via Kakamega Forest – ett återstående litet fragment av den guinea-kongolesiska regnskogen som en gång täckte stora delar av centrala och östra Afrika, når vi nationalparken Masai Mara. Så här tidigt på hösten är de stora mängderna gnuer fortfarande kvar här uppe i norr och vi bör därmed kunna bevittna att den östafrikanska savannen verkligen hyser den största ansamlingen av betande däggdjur på jorden. Under denna tid lever krokodiler och lejon med flera rovdjur gott på överflödet. Även vi tillhör en högst privilegierad skara där vi bor på bekväma lodger med god standard och fin mat, så att vi verkligen kan njuta av resan på alla sätt.

 

Ulf Ottosson som leder resan är AviFaunas mest beresta Afrikakännare, efter många års arbete på kontinenten. AviFaunas resor till Östafrika är mycket populära och det här blir den åttonde resan till Kenya.

Priser och boka din resa

Bokning