Följ med och lär dig fågelskåda i trevlig miljö och i en liten grupp!

Skåne – nybörjarkurs fåglar
15-17 mars 2019
Pris: 5 900 kr (sänkt pris!)
Max 7 deltagare

Erik Hirschfeld

 

Fredag 15 mars

Ankomst. Middag extra avgift tillkommer (behöver bokas i förväg). Kursledaren är på plats från kl 16.

 

Lördag 16 mars

Klockan 8 tar vi en kort runda i hotellets trädgård. Därefter åker vi ut till någon närbelägen lokal, beroende på väder och vind, och skådar. Åter på hotellet kl 11 för en och en halv timmes genomgång. Därefter lunch och eftermiddagsskådning. Åter på hotellet kl 15 för en och en halv timmes genomgång, därefter en timmes egen tid före middag. Följt av en genomgång över de arter vi sett idag.

 

Söndag 17 mars

Frukost och ut och skåda därefter. Åter på hotellet för lunch och sen utcheckning. Därefter en genomgång och avfärd klockan 14.

Den här kursen är för dig som är absolut nybörjare inom fågelskådning. Har du ingen kikare? Det finns att låna i så fall. Du som går den här kursen vill lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man vet genom att titta på en fågellokal och läsa av vädret var fåglarna kommer vara.

 

Utomhussessioner varvas med lagom långa, pedagogiska och intressanta teoripass inomhus.

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de tidiga vårfåglarna som anländer de här dagarna. Bofinkar, kungsfåglar, gärdsmygar, sånglärkor, sädesärlor, ormvråkar, sparvhökar, kanske havsörn, tofsvipor, gäss och möjligen strandpipare och skärfläckor om vädret varit milt.  Det blir skådning både längs kusten i sydvästra Skåne och i stadsparker och lantlig miljö inom kort transportsträcka från vårt fina boende. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Kursledaren Erik Hirschfeld är en rutinerad fågelskådare och har stor erfarenhet av att vägleda nybörjare in i fågelskådning. Han tycker det är viktigt att hela tiden ha en dialog med alla deltagarna och besitter en dokumenterat god pedagogisk förmåga. På denna resa anlitar vi fina Ängavallen som boende som också är känt för sin goda och 100% ekologiska mat.

 

Boka din kurs!

Bokning