Nybörjarkurs vadare

Följ med och lär dig mer om vadarfåglar!

Öland
16–18 augusti 2019
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Donat Hullman

Dagsprogram

Dag 1–3Exkursioner och utomhusföreläsningar på sydöstra Öland sam besök på Ottenby fågelstation. Samtliga nätter på Mellby Inn. Kursen avslutas kl. 16.00 på söndagen.

Rödspoven har sitt starkaste fäst i Sverige just på Öland. Foto: Donat Hullman

Mitt i sensommaren njuter vi av de öländska vidderna och fokuserar på de arktiska vadarna som flyttar förbi.  Vi varvar utomhusföreläsningar och exkursioner med inomhus och bor och äter gott på Mellby Inn. En morgon blir det också besök på Ottenby fågelstation och vi får följa ringmärkning på nära håll och höra om deras arbete. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen.

 

Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. Har du egen tubkikare är det bra om du tar med den då avstånden ibland är lite långa. Förutom vadare kommer vi se rovfåglar som ängshök, havsörn och lärkfalk och småfåglar som olika sångare och flygsnappare som precis börjat sina långa flyttningsresor. Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och målsättningen är att du skall kunna artbestämma vadare själv efter denna kurs. Vi går också igenom inomhus vad vi sett och hört.

Boka din kurs

Bokning