Madagaskar – en minikontinent!

Madagaskar
1–17 oktober 2019
Pris: 59 900 kr
8–10 deltagare

Carl-Axel Bauer

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Antananarivos internationella flygplats. Natt i Antananarivo.

Dag 2. Flyg Antananarivo – Majunga. Natt i Ampijoroa.

Dag 3. Ampijoroa. Lac Ravelobe. Natt i Ampijoroa.

Dag 4. Lac d’Amboromalandy. Ampijoroa – Majunga. Natt i Majunga.

Dag 5. Betsiboka delta. Flyg Majunga – Antananarivo. Natt i Antananarivo.

Dag 6. Transport Antananarivo – Ranomafana. Natt i Ranomafana.

Dag 7. Vohipara. Ranomafana. Natt i Ranomafana.

Dag 8. Vohipara. Ranomafana – Fianarantsoa Natt i Fianarantsoa.

Dag 9. Fianarantsoa – Isalo. Anja Park. Natt i Isalo.

Dag 10. Isalo – Zombitse – Tulear. Natt i Tulear.

Dag 11. Tulear. Båt till Nosy Ve. Anakao. Natt i Anakao.

Dag 12. Anakao. Båt till Tulear. La Table. Ifaty. Natt i Ifaty.

Dag 13. Mosa Park. Ifaty. Natt i Ifaty.

Dag 14. Flyg Tulear -Antananarivo. Transport Antananarivo – Perinet. Natt i Perinet.

Dag 15. Perinet Reserve. Analamazoatra Special Reserve. Natt i Perinet.

Dag 16. Mantadia. Natt i Perinet.

Dag 17. Antorotorofotsy.

Long-tailed Ground-Roller. Foto: Jan Henriksson

Dimmorna ligger täta över Perinet och indrin, världens största nu levande lemur, låter höra sin vemodiga sång över regnskogen. När vi senare under morgonen konfronteras med exotiska Ground-Rollers, Couas, Asities, Mesites och Vangas förstår vi verkligen att Madagaskar är som en minikontinent med vitt skilda biotoper: från den fuktiga regnskogen i öster till de torra och sandiga ”spikskogarna” i sydväst.

Priser och boka din resa

Bokning

Efter att Gondwanaland för länge sedan bröts upp i kontinenterna Sydamerika, Afrika och Australien blev Madagaskar till den relativt isolerade ö den är idag. Faunan och floran har sedan under flera hundra miljoner år utvecklats till i en egen riktning som inte går att finna någon annanstans. En gång var större delen av Madagaskar täckt av skog, men idag har mycket av den försvunnit p g a svedjebruk. Den röda jorden ligger på många ställen bar, vilket gett Madagaskar namnet ”Den Röda Ön”.

 

Även om påverkan av människans sentida kolonisation är tydliga finns fortfarande fantastisk natur kvar och en mängd unika djur, däribland drygt 90 arter lemurer och nära 140 endemiska fågelarter. På denna resa besöker vi alla de viktigaste biotoperna och vi kommer att se en mycket stor del av de endemiska fåglarna – där många artnamn börjar på ”Madagascan” till exempel Madagascan Lark och Madagascan Pratincole. Liksom som på flera andra platser på jorden som varit isolerade under en mycket lång period så har endemismen inte bara gjort sig gällande för specifika arter. På Madagaskar finns också fyra endemiska fågelfamiljer, helt unika för ön.

 

Vi besöker alla de viktigaste biotoperna och kommer att se en mycket stor del av de endemiska fåglarna. Vi kan även utlova ett tjugotal arter lemurer och kameleonter av olika storlekar samt en hel del annat av Madagaskars unika natur och geografi.

 

Carl-Axel Bauer har tidigare rest och skådat på Madagaskar och ledde AviFaunas första resa dit 1995. AviFaunas resor till Madagaskar är mycket populära och det här blir femte resan dit.