Fågelskådning för dig som nybörjare

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Mallorca och Menorca
3–10 oktober 2020
Pris: ej fastställt
Deltagare: 8–10

Erik Hirschfeld

Dagsprogram

3 okt. Ankomst till norra Mallorca och lite lokal skådning kring hotellet.

4–9 okt. Programmet bestäms beroende på väder och fågeltillgång. Rätt mycket tid läggs i fågelträsket Albufera och Albufereta, kring Formentorhalvön och i bergskedjan som löper längs med västra delen av ön. Men vi gör också någon längre tur till sydöstra hörnet och de fina små hamnarna på ostkusten. Vi besöker alltså både jordbruksmark, våtmarker, bergstrakter och stränder/kust. En dag tar vi färjan över till Menorca för att se på den öns specialiteter som smutsgam och provencesångare..

10 okt. Hemresa med skådning på morgonen beroende på avresetid.

Alcudia, norra Mallorca. Foto: Erik Hirschfeld

Mallorca är ett viktigt stopp på många europeiska flyttfåglars resa söderut. Dessutom är det en utmärkt häckningslokal för en del rara fåglar, som eleonorafalk, rödnäbbad trut och balearisk lira. Vi besöker ön då flyttfågelströmmarna är som intensivast (märks genom locklätena från alla fåglar som rastar i buskarna) och då de gracila eleonorafalkarna är kvar. Den här resan lämpar sig för dig som kanske börjat fågelskåda och vill vidga dina vyer utanför Sverige eller som har ett intresse av att se öns specialiteter. Vi lägger också in ett besök på grannön Menorca, där vi kan se arter som är lite svårare att se på Mallorca, som provencesångare och smutsgam

Reseledaren, Erik Hirschfeld, har gjort många resor till Mallorca, en riktig favoritö för honom. AviFaunas resor till Mallorca är mycket popluära och det här blir den tolfte resan dit och den tredje höstresan.

Gör en förhandsanmälan

Bokning