Resans svårighetsgrad

Natur- och kulturresa. Förutom naturen och fåglarna, ägnas tid åt sightseeing, besök vid museer eller platser av kulturellt värde. Dessutom tillfällen att promenera på egen hand för att insupa lokal atmosfär. Passar även för den mindre fågelintresserade partnern.

 
En stork. Lågt tempo med huvudinriktning på fåglar och naturupplevelser, men också tid till sightseeing och annat. Inga särskilda förkunskaper behövs. Alla måltider på restaurang eller som välorganiserade picknickar. Relativt korta transportsträckor.

Två storkar. Medeltempo, ibland med lite längre dagar. Någon gång tillfälle till sightseeing, bad eller vila. Du får bäst ornitologiskt utbyte om du har lite förkunskaper eller skådat utomlands tidigare. Dagens huvudmål äts på restaurang. Vi försöker se så många arter som möjligt, men lägger i allmänhet inte ner någon större möda på missade arter. Ibland lite längre transportsträckor.

Tre storkar. Högt tempo med intensiv fågelskådning och många främmande arter. Någon gång tid till bad eller sightseeing. Dagens huvudmål äts på restaurang, men ibland sent. Vi försöker se så många arter som möjligt och lägger ner en del tid på missade arter. Kortare transportsträckor omväxlande med långa, om så behövs. På vissa resor kan du behöva ”sova ifatt” på transportsträckorna.

AviFauna med guldkant innebär skådning i lugnt och behagligt tempo. Vi bor på förstklassiga hotell och äter en god middag i lugn och ro. Kanske en drink eller ett glas vin till artgenomgången? Innan dagens program påbörjas äter vi hotellets frikostiga frukost. Dagsprogrammet slutar i god tid så du får egen tid på hotellet.