Asiens mest artrika region!

NÖ Indien
20 mars – 4 april 2019
Pris: 44 900 kr
6–8 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

Dag 1: Resan startar på New Delhi internationella flygplats. Natt New Delhi.

Dag 2. Flyg till Dibrugarh och transport till Roing. Natt i Roing.

Dag 3. Mishmi Hills. Natt Roing.

Dag 4. Roing. Natt Roing.

Dag 5. Transport till Deban. Natt i Deban.

Dag 6–10. Vandring i Namdapha NP. Tältning i Namdapha NP.

Dag 11. Transport till Tinsukia. Natt i Tinsukia.

Dag 12. Dibru-Saikhowa NP. Natt i Tinsukia.

Dag 13. Digboi Oilfields, transport till Kaziranga NP. Natt Kaziranga.

Dag 14–15. Kaziranga NP. Nätterna i Kaziranga.

Dag 16. Transport Guwahati och flyg till New Delhi där resan avslutas.

Blyth´s Tragopan är en av flera läckra målarter i Mishmi Hills. Foto: Jainy Kuriakose

Välkommen med på en resa som riktigt sprudlar av häftig natur, mycket fåglar och mängder med däggdjur!

 

Vi inleder i Mishmi Hills i östra delarna av Arunachal Pradesh, ett fågelrikt bergsområde som sällan besöks av fågel- och naturintresserade. Området är idag känt bl a för den lilla Rusty-throated Wren-Babbler som återupptäcktes här för femton år sedan. Här finns också andra läckerheter som t.ex. den ovanliga Blyth´s Tragopan. Vi skådar upp till ca 3 000 meters höjd i fantastiska lövskogar med stort inslag av bambu.

Priser och boka din resa

Bokning

Därefter fortsätter vi till Namdapha nationalpark i sydöstligaste Arunachal Pradesh, på gränsen till Burma. Vi får känna på de stora höjdskillnaderna inom parkgränsen som sträcker sig från 200 meter över havet till över 4 500 meters höjd (vi nöjer oss dock med vandring upp till 900 meters höjd). Inte undra på att variationen av flora och fauna är unik i detta område med Indiens högsta biodiversitet. Och det är inte bara gott om fåglar, här finns även en hel del intressanta däggdjur. som t ex den sällsynta primaten Western Hoolock Gibbon. Under fem dagar vandrar vi genom orörda lövskogar och täta bambustånd på lite olika höjdnivåer. Vårt campingteam tar hand om den tunga packningen och vi bär själva bara våra lätta dagtursryggsäckar.

 

Kaziranga NP är ett av Indiens absolut finaste viltområden. Här tittar vi efter Spot-billed Pelican och de akut hotade Greater Adjutant och  Bengal Florican. Men det som kanske gör störst intryck på oss är hjordarna med Svamp och Hog Deer och alla möten med noshörningar och vilda elefanter. Vi besöker också i de närbelägna te-odlingarna och spanar då efter bl a Blue-naped Pitta, Yellow-vented Warbler, Pale-chinned Flycatcher och White-browed Scimitar Babbler.

 

Göran Pettersson har tillbringat över ett år i fält på indiska halvön och har besökt Assam och Arunachal Pradesh under flera resor. Det här blir AviFaunas fjärde tur till nordöstra Indien. AviFaunas resor till olika delar av indiska halvön är mycket populära och det här blir vår tjugotredje resa till Indien.

Vi räknar med att se över 400 fågelarter under resan.