Skådning i Inkariket

Peru med Guldkant
8–22 september 2019
Pris: 57 000 kr
7–10 deltagare

Roger Ahlman

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar i Lima. Natt i Lima

Dag 2. Pantanos de Ventanilla. Santa Eulaliadalen. Natt i Santa Eulalia.

Dag 3. Santa Eulaliadalen. Natt i Santa Eulalia.

Dag 4. Eulaliadalen. Flyg till Cusco. Natt i Cusco.

Dag 5. Lake Huacarpay. Tåg till Aguas Calientes. Natt i Aguas Caliente.

Dag 6. Machu Picchu. Tåg till Ollantaytambo. Natt i Ollantaytambo.

Dag 7. Abra Malaga. Natt i Ollantaytambo.

Dag 8. Abra Malaga. Tåg till Cusco. Natt i Cusco.

Dag 9. Transport Manu Road. Fyra nätter på Cock-of-the-Rock lodge.

Dag 10–12. Cock-of-the-Rock lodge.

Dag 13. Manu road. Transport till Cusco. Natt i Cusco.

Dag 14. Kulturdag i Cusco. Flyg till Lima. Natt i Lima.

Dag 15. Resan avslutas på Limas internationella flygplats.

Flame-faced Tanager. Foto: Roger Ahlman

Efter några timmar med buss från Cusco når vi Acjanciopasset på 3 600 meters höjd. Här siktar vi in oss på våra första andinska fåglar. Nedanför oss har vi klassiska Manu Road som brakar nedför östra sidan av Anderna till Amazonas lågland. Vi ska dock hålla oss till den bergiga delen, strategiskt baserade på trevliga Cock-of-the-Rock Lodge.  På promenadavstånd har vi en spelplats för Andean Cock-of-the-Rock, Perus nationalfågel. Följ med på ett stort fågeläventyr!

Priser och boka din resa

Bokning

Peru är världens näst artrikaste land (efter Colombia) med drygt 1 800 arter anträffade. Naturligtvis är det omöjligt att “göra” Peru på en resa, utan det får bli ett axplock av det bästa, som området runt Lima vilket ger flera endemer och dessutom en chans till acklimatisering efter en lång flygresa. Vi besöker kustnära våtmarker samt den torra Santa Eulaliadalen med relativt enkel skådning och inte alltför många nya arter på en gång

 

Större delen av resan spenderas i sydöstra delen av landet runt Cusco. Inkaruinerna Machu Picchu är en given attraktion där vi blir guidade under en morgon. Här bor vi också på ett fint hotell, givetvis med kolibrimatare i trädgården.

 

Artrikaste delen blir på klassiska Manu Road som löper nedför östra sidan av Anderna med en artsammansättning som förändras allt eftersom vi rör oss ner mot vår bas på 1 400 meters höjd.  Vi hoppas att träffa på flockar med många olika arter och då finns det en viss risk för att det blir stressigt när det rör sig överallt i träden! Lodgens veranda inbjuder till lite lättare skådning med en kopp gott, lokalt och ekologiskt kaffe och ett bra utbud av kolibrier på behagligt fotoavstånd.

 

Förutom alla fåglar, kommer vi också att ta del av Perus rika kultur med stadsrundtur i Cusco samt prova på en del av det stora kulinariska utbudet.