Gibraltarsundet

Spanien, Gibraltar & Marocko
15–23 februari 2019
Pris: 25 900 kr
8–12 deltagare

Gigi Sahlstrand

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Malagas internationella flygplats. Parque del Guadalhorce och transport till Tarifa. Natt Tarifa.

Dag 2. Los Lances Beach, La Janda och eremitibisar. Natt Tarifa.

Dag 3. Gibraltar och Upper Rock Nature Reserve. Natt i Tarifa.

Dag 4. Färja över till Marocko, Loukos våtmarker, Asilah. Natt Asilah, Marocko.

Dag 5. Sjöarna vid Sidi Bourghaba och båttur i Merdja Zerga. Natt Asilah.

Dag 6. Asilahs slättland och medinan i Chaouen. Natt Asilah.

Dag 7. Skogarna i Bouachem och medinan i Tanger. Färja tillbaka till Tarifa. Natt i Tarifa.

Dag 8. Sierra de La Plata och rovfågelsflyttning. Natt Tarifa.

Dag 9. Transport till Malaga med något skådarstopp längs vägen. Resan avslutas på Malagas internationella flygplats.

Vi besöker den gamla romerska staden Baelo Claudia. Foto: Gigi Sahlstrand

Tänk dig att kunna skåda på två kontinenter, över två hav och i tre länder utan att behöva förflytta dig längre sträckor! Vi kommer att besöka de bästa områdena med olika fina miljöer på bägge sidor av Gibraltarsundet, som t ex korkekskogar, berg, sjöar, stränder och jordbruksmark. Under hela resan kommer vi att ha goda möjligheter att se en mängd rovfåglar: vi är nämligen på platserna där ett av Europas förnämsta rovfågelsträck koncentreras.

Priser och boka din resa

Bokning

Vår resa börjar i södra Spanien där en mängd rovfåglar som t ex ormörnar, dvärgörnar och brun glador, passerar under sin flyttning norrut. Vi besöker häckningsområden för smuts- och gåsgam, skådar över havet efter gulnäbbade liror och färdas i ett frodigt landskap där svartvingad glada stortrivs. I Tarifa har vi nära till rödfalkarnas häckningsplats och lämnar sen Spanien för en båtfärd över till Tanger i Marocko.

 

En dag åker vi till Gibraltar. Där tar vi kabinbanan upp på toppen av Gibraltarklippan, njuter av den magnifika utsikten och får träffa de apor som lever här uppe. Kanske får vi syn på en klipphöna eller två eller pilgrimsfalken som häckar i klippan.

 

Den västra delen av norra Marocko är frodig och blöt. Här finns fina fågelsjöar som hyser många av änder, t ex rödhuvad och vitögd dykand, dammar med mängder av hägrar och vadarfåglar, och det hörs en kör av sjungande fåglar från vassar och buskage. I Merdja Zergaområdet inväntar vi skymningen för att lyssna och spana efter kapuggla.

 

Det blir inte bara fåglar på resan, vi gör dessutom en båttur för val- och delfinskådning i Gibraltars sund, sightseeing i den vackra gamla marockanska staden Asilah, besöker gamla delen av Tanger och även fisk-, kött- och grönsaksmarknaden där och, strosar runt i Tarifa. Dessutom kan vi förvänta oss mycket god mat i både Spanien och Marocko. Följ med på en ovanligt upplevelsrik resa!