Kanadas vilda västkust!

Fågelresa medeltempo

Kanada
31 maj – 13 juni 2020
Pris: 58 500 kr
Deltagare: 7–10

Per-Magnus Åhrén

Dagsprogram

31 maj. Resan startar på Vancouvers internationella flygplats. Natt i Vancouver.

1 jun. Fraser delta. Natt norr om Vancouver.

2–4 jun. Vancouver Island, the West Coast och Tofino Pelagic. Nätterna i Ucluelet.

5–7 jun. Victoria. Nätterna i Victoria.

8 jun. Manning Park. Natt på Manning Park Lodge.

9–11 jun. The Okanagan. Nätterna i Osoyoos.

12 jun. Transport tillbaka till Vancouver, ca 5h.  Natt nära flygplatsen.

13 jun. Resan avslutas på Vancouvers internationella flygplats.  

Föregående
Nästa
Cathedral Grove i British Columbia

Från tempererad barrskog till öppet hav, från öken och stora grässlätter till sjudande regnskog, British Columbia på Kanadas västkust har de mest variationsrika miljöerna i hela Nordamerika. Den här resan till Kanadas västligaste provins är en svårslagen upplevelse av fåglar, natur och däggdjur.

Vi fokuserar resan på Lower mainland, Vancouver Island och områdena kring Lake Okanagan. Runt Vancouver söker vi upp flyttande och häckande fåglar och vi kanske även ser något udda inslag i fågelfaunan. På Vancouver Island besöker vi den dramatiska västkusten och gör också flera båtturer till havs för att uppleva de speciella havsfåglar och marina däggdjur som finns här, t ex Black-footed Albatross och Ancient Murrelet samt gråvalar och knölvalar. Båtturerna blir förmodligen det mest krävande under resan. Sjögången kan vara kraftig. Områdena runt Lake Okanagan är kända för sina vinodlingar, men också för ett mycket rikt fågelliv. Vid Vaseux Lake har vi goda möjligheter till resans mest fågelrika dagar. Vi besöker också Okanagan Desert med sitt unika fågelliv.

 

Det här är en unik resa som erbjuder oss möjligheter att få se en mängd fåglar, över 200 arter och dessutom chanser att se även flera spännande däggdjur.

 

Reseledaren, Per-Magnus Åhrén, har under flera år gjort omfattande resor i Nordamerika, och även besökt Kanada vid flera tillfällen. AviFaunas resor till Nordamerika är mycket populära och det här blir fjärde resan till Kanada och den trettiosjätte resan till Nordamerika

Priser och boka resa

Bokning