Spanska sydkusten

NATURRESA LUGNT TEMPO

Sydspanien
12–18 september 2020
Pris: 23 900 kr
8–12 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

12 sep. Resan startar på Malagas flygplats. Guadalhorce. Transport till boendet i Tarifa.

13 sep. Los Lances på Tarifa beach, rovfågelobservatoriet Cazella.

14 sep. Sierra de la Plata, Bolonia, de romerska lämningarna vid Baelo Claudia, val- och delfintur i Gibraltarsundet.

15 sep. Doñanas utkanter, vin- och sherryprovning i Sanlúcar de Barrameda.

16 sep. La Janda, Embalse de Barbata, eremitibis.

17 sep. Serranía de Ronda and Grazalema Natural Park, Ronda.

18 sep. Transport till Malaga flygplats där resan slutar.

Föregående
Nästa
Doñana National Park. Foto: Javier Elorriaga

Gibraltarsundet är en viktig flyttväg för många flyttfåglar, framförallt för rovfåglar. Det smala sundet mellan två kontinenter, Afrika och Europa, bildar en ”flaskhals” och mängder av rovfåglar koncentreras hit. Vi kommer under den period då rovfågelsträcket har sin högsäsong, både när det gäller kvantitet och mångfald av arter. Tusentals bivråkar, ormörnar, dvärgörnar och bruna glador fyller himlen.

Förutom att följa det aktiva rovfågelsträcket, kommer vi att besöka lagunen i La Janda där den svartvingade gladan brukar ses, söka efter örnar som den spanska kejsarörnen och hökörnen och vi kommer att besöka några av de platser där rovfågel samlas för natten innan de återupptar sin flyttning till Afrika.

 

Men det blir inte bara rovfåglar nere i syd utan vi besöker också några våtmarker med storkar, hägrar och ibisar – inte minst får vi se den säregna eremitibisen.

 

Utanför Tarifa åker vi på en val- och delfintur. Då spanar vi efter långfenade grindvalar, öresvin och strimmig delfin. Men även havsfåglar som havssula, gulnäbbad och balearisk lira.

 

Redan vid flygplatsen i Malaga startar vi vår fågelskådning med besök i ett reservat som går jämte en flod där silkeshägern står och fiskar. I dammarna kan vi se kopparand, styltlöpare och en mängd andra änder och vadarfåglar, i träden sitter biätare och härfågeln födosöker i gräset.

 

Vi besöker också en vin- och sherrybodega och smakar på produktionen där, samt gör ett besök vid en gammal romersk anläggning. Vi passar också på att besöka den pittoreska staden Ronda.

 

Reseledaren, Göran Pettersson, har gjort många resor på Iberiska halvön och lett ett otal aviFaunagrupper dit. AviFaunas resor till Spanien är mycket populära och det här blir sjätte höstresan till sydkusten efter över femtio resor till Spanien.

Priser och boka din resa

Bokning