Spanska sydkusten

NATURRESA LUGNT TEMPO

Sydspanien
12–18 september 2020
Pris: 23 900 kr
8–12 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

12 sep. Resan startar på Malagas flygplats. Guadalhorce. Transport till boendet i Tarifa.

13 sep. Los Lances på Tarifa beach, rovfågelobservatoriet Cazella.

14 sep. Sierra de la Plata, Bolonia, de romerska lämningarna vid Baelo Claudia, val- och delfintur i Gibraltarsundet.

15 sep. Doñanas utkanter, vin- och sherryprovning i Sanlúcar de Barrameda.

16 sep. La Janda, Embalse de Barbata, eremitibis.

17 sep. Serranía de Ronda and Grazalema Natural Park, Ronda.

18 sep. Transport till Malaga flygplats där resan slutar.

Föregående
Nästa
Doñana National Park. Foto: Javier Elorriaga

Gibraltarsundet är en viktig flyttväg för många flyttfåglar, framförallt för rovfåglar. Det smala sundet mellan två kontinenter, Afrika och Europa, bildar en ”flaskhals” och mängder av rovfåglar koncentreras hit. Vi kommer under den period då rovfågelsträcket har sin högsäsong, både när det gäller kvantitet och mångfald av arter. Tusentals bivråkar, ormörnar, dvärgörnar och bruna glador fyller himlen.

Förutom att följa det aktiva rovfågelsträcket, besöker vi lagunen i La Janda där den svartvingade gladan brukar ses, söker efter örnar som den spanska kejsarörnen och hökörnen och besöker också några av de platser där rovfågel samlas för natten innan de återupptar sin flyttning till Afrika.

 

Men det blir inte bara rovfåglar nere i syd utan vi besöker också några våtmarker med storkar, hägrar och ibisar – inte minst får vi se den säregna eremitibisen.

 

Utanför Tarifa åker vi på en val- och delfintur. Då spanar vi efter långfenade grindvalar, öresvin och strimmig delfin. Men även havsfåglar som havssula, gulnäbbad och balearisk lira.

 

Redan vid flygplatsen i Malaga startar vi vår fågelskådning med besök i ett reservat som går jämte en flod där silkeshägern står och fiskar. I dammarna kan vi se kopparand, styltlöpare och en mängd andra änder och vadarfåglar, i träden sitter biätare och härfågeln födosöker i gräset.

 

Det blir också stopp vid en vin- och sherrybodega där vi smakar på produktionen, samt gör ett besök vid en gammal romersk anläggning. Vi passar också på att besöka den pittoreska staden Ronda.

 

Reseledaren, Göran Pettersson, har gjort många resor på Iberiska halvön och lett ett otal AviFaunagrupper dit. AviFaunas resor till Spanien är mycket populära och det här blir sjätte höstresan till sydkusten efter över femtio resor till Spanien.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.