Angolas samtliga endemer och mycket mer!

FÅGELRESA HÖGT TEMPO

Angola
26 september – 8 oktober 2020
Pris: 59 900 kr
Deltagare: 7–13

Michael Mills

Dagsprogram

26 sep. Resan startar på Luandas internationella flygplats. Natt i Luanda.

27 sep. Skådning i Luanda. Transport till Uíge. Natt i Uíge.

28 sep. Northern Escarpment. Natt i Uíge.

29 sep. Uíge. Transport till Kalandula Falls. Natt i Kalandula.

30 sep. Kalandula. Natt i Kalandula.

1 okt. Transport till Muxima. Kwanzafloden. Natt i Muxima.

2 okt. Muxima. Natt i Muxima.

3 okt. Transport till Mount Moco. Natt nära Huambo.

4–5 okt. Mount Moco-området. Natt vid Huambo.

6 okt. Mount Moco. Transport till Conda. Natt nära Conda.

7 okt. Conda. Natt nära Conda.

8 okt. Transport till Luanda där resan avslutas på internationella flygplatsen.  

Priser och boka din resa

Bokning
Braun´s Bushshrike, en av Angolas många fina endemer. Foto: Tertius Gous

På den här resan åker vi med engelskspråkige Mike Mills som resledare, den skådare som kanske kan Angola bäst efter att ha skådat där i 15 år. Det finns alltså ingen svensk reseledning från AviFauna med på denna resa.  Vi besöker samtliga platser som behövs för att kunna se alla Angolas endemiska arter, men vi lägger inte krut på arter som kan ses i t ex grannlandet Namibia, även om vi får in flera av dem ändå. Totalt beräknar vi se strax över 400 arter. Angola är inget turistland och infrastrukturen är rudimentär, men vi bor alla nätter på hotell och kör på bättre vägar, som dock fortfarande kan vara rätt skumpiga. Det kan vara körtider på upp till två timmar för att nå lokaler, varför tidiga starter och sena ankomster till hotellen kan ske. Några dagar är långa transportdagar.

 

Efter många resor till Södra Afrika arrangerar AviFauna nu sin första resa till Angola. Det medföljer ingen svensk reseledning på resan, utan vi har anlitat Michel Mills som reseledare. Michel är en av Afrikas mest erfarna fågelguider.

Föregående
Nästa

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.