Fjällvärldens flora

VÄXTRESA MEDELTEMPO

Artfjället – växtresa
20–26 juli 2020
Pris: 17 900 kr
Deltagare: 8–12

Ulrika Hamrén

Dagsprogram

20 jul. Resan startar vid Storumans järnvägsstation. Transport till Tärnaby. Alla nätter i Tärnaby.

21 jul. Murberget, Artfjället.

22 jul. Autoklinten, Artfjället.

23 jul. Gievardo, Artfjället.

24 jul. Fjällripfjället, Överuman.

25 jul. Hemavan .

26 jul. Transport tillbaka till Storuman. Urskogen Brattiken. Resan avslutas vid Storumans järnvägsstation

Föregående
Nästa
Autoklinten, Artfjället. Foto: Fia Bengtsson

Artfjället och trakterna kring Hemavan/Tärnaby och Storuman har en mycket intressant fjäll- och skogsflora som i flera avseenden är unik i Sverige. Vi utforskar markerna här under en vecka och har vår bas i Tärnaby. Som guide får vi följe med Eva Waldemarson, som under flera decennier utbildat blivande biologer och ekologer i fjällvärldens flora och ekologi just i dessa marker. Eva är idag ordförande i Svenska Botaniska Föreningen och forskar i Sarek på succession i Laidauredeltat.

AviFaunas botanikresor är mycket populära och det här blir första botanikresan till skandinaviska fjällvärlden.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.