Guldkant i Asturien, Spanien

GULDKANTSRESA

Asturien med Guldkant
4–11 maj 2020
Pris: 25 300 kr
Deltagare: 8–10

HG Karlsson

Dagsprogram

4 maj. Resan startar på Bilbaos flygplats. Transport till Ponga Nature park. Natt vid Ponga Nature Park.

5 maj. Ponga Nature park. Natt vid Ponga Nature Park.

6 maj. Picos de Europa. Natt vid Ponga Nature Park.

7 maj. Covadongasjöarna och Cangas de Narcea. Natt i Cangas de Narcea.

8 maj. Fuentes del Narcea Nature Park och Muniellos Forest Reserve. Natt i Cangas de Narcea.

9 maj. Somiedo Nature Park. Natt i Potes, Cantabria.

10 maj. Linbana upp till 1 900 meters höjd för scenerier och alpina fågelarter. Natt i Potes, Cantabria.

11 maj. Transport till Bilbao där resan avslutas på flygplatsen.

Föregående
Nästa
Covadangasjöarna. Foto: Ricardo Rodríugez

I norra Spanien vid Biscayabukten ligger den lilla provinsen Asturien inklämd mellan klippig kust och höga berg, mitt i den Kantabriska bergskedjan. Flera toppar är över 2500 meter höga. Klimatet är oftast behagligt med varma somrar och milda vintrar, även om bergen som har snö fram till i maj gör att det kan komma en och annan köldknäpp. Luftfuktigheten är hög och dimmoln är vanliga. Här finns stora skogar där lövträden dominerar. Skogarna ger skydd åt en mängd olika arter fåglar och däggdjur, bland annat brunbjörn som beräknas till cirka 300 djur i området.

 

Många av fåglarna kommer vi att känna igen hemifrån. Kungsörn, stenskvätta, blåhake och strömstare bland annat. Men här finns också en massa andra spännande arter, framförallt på lite högre höjd. Vi har chans att se både gåsgam, lammgam och smutsgam, murkrypare, alpkaja, stentrast och alpjärnsparv.

 

Förutom naturen så har Asturien en rik kultur och maten är fantastisk.

 

AviFaunas resor till Spanien är mycket populära och vi har nu gjort över femtio resor dit.

Priser och boka resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.