Världens artrikaste land!

FÅGELRESA HÖGT TEMPO

Colombia
25 oktober – 11 november 2020
Pris: 62 500 kr.
8–10 deltagare

Roger Ahlman

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på flygplatsen i Bogotá på kvällen. Transport till hotellet i Bogotá.

Dag 2. Bogotá till Ibagué via Chicaque och Magdalenadalen. Natt i Ibagué.

Dag 3. Combeima Canyon och sedan transport till Victoria. Natt i Victoria.

Dag 4. Reservatet i La Victoria. Natt i Victoria.

Dag 5. La Victoria – Guarinocito Lagoon – Manizales. Natt i Manizales.

Dag 6. Rio Blanco Reserve. Natt i Manizales.

Dag 7. Nevado Del Ruiz och transport till Tatama Nationalpark i Chocó. Natt i Montezuma.

Dag 8–9. Tatama Nationalpark. Natt i Montezuma.

Dag 10.Transport till Jardín. Natt i Jardín.

Dag 11. Yellow-eared Parrot Reserve via Cauca Valley till Medellin. Natt i Medellin.

Dag 12. La Romera. Flyg till Santa Marta. Natt i Minca.

Dag 13–15. El Dorado. Natt i El Dorado.

Dag 16. Transport till Palomino. Natt i La Jorara.

Dag 17. Los Flamencos Flora and Fauna Sancturay. Flyg till Bogotá. Natt i Bogotá.

Dag 18. Avfärd till flygplatsen i Bogotá där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Rufescent Tiger Heron. Foto: Roger Ahlman

Colombia är världens artrikaste land. Bara den kunskapen borde få alla resande skådare att vända blickarna mot nordvästra Sydamerika. Med över 1 900 arter observerade i landet varav ca 100 är rena landsendemer, blir varje resa synnerligen givande.

På den här resan koncentrerar vi oss på Santa Marta bergen i norra delen av landet. Det är världens endemrikaste enskilda område och vi har goda chanser att se alla endemer här och på den närliggande torra Guajira-halvön.


Vi börjar dock med bergen och dalarna mellan huvudstaden Bogotá och Medellin och får uppleva vitt skilda miljöer och fina reservat som höga berg och torra dalar i jakt på det rika utbud av arter som Anderna bjuder på. Till exempel besöker vi páramo, dvs högalpina gräs- och buskmarker, för att leta Buffy Helmetcrest, en av över 60 arter kolibrier vi förväntas se. I bergsregnskogen vid Montezuma på Stilla havssidan av Anderna möter vi mängder av Chocó endemer som Tanagerfinch och vem vill inte se något som heter Multi-colored Tanager!? Det brukar vara populärt att bryta upp skogsskådningen med kust- och våtmarker och det gör vi i norr där vi ser American Flamingo, diverse vadare, måsar och änder från Nordamerika.

Roger Ahlman som leder resan bor i Ecuador sedan ett femtontal år tillbaka och är en av de mest välrenommerade fågelguiderna i Sydamerika. Det här blir AviFaunas premiärresa till Colombia efter trettiofem resor i övriga Sydamerika.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.