En resa i mångfaldens tecken

FÅGELRESA MEDELTEMPO

Costa Rica
22 november – 5 december 2020
Pris: 47 900 kr
8–12 deltagare

Teet Sirotkin

Dagsprogram

22 nov. Resan startar på internationella flygplatsen i San José. Natt nära flygplatsen.

23 nov. Alajuela och Sarapiquí. Natt på La Selva Biological Station.

24 nov. Sarapiquí. Natt på La Selva Biological Station.

25–26 nov. Poás Area. Nätterna i Poás Area.

27 nov. Poás och Tárcoles. Natt i Carara-området.

28 nov. Tárcoles och Carara. Natt i Carara-området.

29 nov. Uvita. Natt på Hacienda Barú National Wildlife Refuge.

30 nov – 1 dec. Cerro de la Muerte. Nätterna i San Gerardo de Dota

2 dec. El Copal Reserve. Natt i El Copal Reserve.

3 dec. El Copal Reserve och Tapantí area. Natt i Tapantí-området.

4 dec. Tapantí area. Natt i Tapantí-området.

5 dec. Transport till San Josés internationella flygplats där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Red-legged Honeycreeper är vanlig upp till 1 200 meters höjd på Stilla havssidan i Costa Rica. Foto: Anders Laurin

Costa Rica lär ha världsrekordet i biologisk mångfald. Här möts Nord- och Sydamerikas fauna och flora. Och det förhållandevis lilla landet har kuster längs både Karibiska och Stilla havet. Lägg därtill att det mellan de två haven ligger en utlöpare av Anderna med toppar på över 3 500 meter. Det är därför inte så konstigt att vi under närmare två veckor lär få se över 350 arter och bland dem till exempel ett trettiotal arter kolibrier.

 

En stor fördel med Costa Rica är att det är ovanligt lätt att få syn på många av de regnskogens fåglar som man i Sydamerika bara får höra.

Men det är inte bara fåglarna som fascinerar i Costa Rica. Här finns apor, myrslokar, sengångare, leguaner och en massa lustiga kryp. Naturen varierar och planen är att vi skall besöka de flesta biotoperna. Vi njuter av lavrika höghöjdsskogar, ljudfyllda regnskogar, vidsträckta våtmarker och levande vulkaner. Vi gör också ett par flodbåtturer som fyller på våra minnen av fantastiska upplevelser.

 

Under hela resan får vi hjälp av skickliga engelskspråkiga lokala guider. Det är nästan ett måste i dessa artrika miljöer. Över 350 fågelarter är fullt möjligt att få se eller höra under denna resa.

 

Teet Sirotkin har tidigare rest med AviFauna i Costa Rica. AviFaunas resor till Costa Rica är mycket populära och det här blir tionde resan dit sedan 2006.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.