David Erterius

David Erterius, Simrishamn
Tel +46 (0)705 97 86 09
de@avifaunanaturresor.se

Född 1979 i Lund och numera bosatt i Simrishamn. Började intressera sig för fåglar i 6-årsåldern och sedan växte intresset sig successivt allt starkare. Blev aktiv hårdskådare i 15-årsåldern och har därefter ägnat mycket tid åt att kolla sträck i Falsterbo och Sydostskåne. Inledde sin guidekarriär i 20-årsåldern i samband med sporadiska uppdrag då han bl.a. guidade prominenta brittiska ornitologer på besök i Sverige. Deltog i en BBC-produktion om berguv samt tillbringade sammanlagt en och en halv månad i nordöstra Sibirien med inventering av skedsnäppor. Har under många år suttit som ledamot i såväl SOF/Birdlife Sveriges Raritetskommitté som Skånes Rapportkommitté. Jobbade vidare som officiell sträckräknare i Falsterbo under totalt fem höstsäsonger. Guidade i 5 år för Scanbird och ledde resor till olika delar av Europa. De senaste 7 åren (fram t. o. m. 2019) har han guidat på heltid för världens största fågelreseoperatör, Rockjumper Birding Tours. Under de åren har sammanlagt runt 60 resor genomförts huvudsakligen i Afrika och Asien med särskilt fokus på länder som Etiopien, Madagaskar, Indien, Sri Lanka, Bhutan och Indonesien med ett flertal genomförda resor i respektive land. Ett grundmurat intresse för fältbestämning inom alla artgrupper ledde tidigt in honom i trut- och måsvärlden och han är en erkänt skicklig förmedlare av sina kunskaper genom artiklar, föredrag och kurser.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.