Följ med på flyttfågelkurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning flyttfåglar, Öland
18–20 september 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Don Hullmann

Dagsprogram

18–20 sepExkursioner och utomhusföreläsningar på Södra Öland samt besök på Ottenby fågelstation. Kursen avslutas kl. 16.00 på söndagen.

Föregående
Nästa

Priser och boka din kurs

Bokning
Öland södra udde med fyren Långe jan är ett härligt landmärke vi kommer att se under kursen. Foto: Magnus Hellström

Den här kursen är för dig som är nybörjare inom fågelskådning och tycker att det är svårt att bestämma fåglarna på hösten. Då saknar de ju i vårens fina praktdräkt. Du som går den här kursen vill lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man vet genom att titta på en fågellokal och läsa av vädret var fåglarna kommer vara.

 

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på höstflyttande fåglar. Sångare, piplärkor, flugsnappare,  kanske havsörn, lärkfalkar och vadare vid kusten.  Det blir skådning både längs kusten på södra Öland och i dungar och lantlig miljö inom korta transportsträckor från vårt boende. Givetvis besöker vi Ölands södra udde där BirdLife Sverige bedriver ringmärkning, men vi kommer också besöka andra natursköna platser. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte att jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Vårt fokus ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Utomhussessioner varvas med lagom långa, pedagogiska och intressanta teoripass inomhus. Saknar du kikare? Det finns att låna i så fall.

 

Vi börjar med middag på fredag och slutar kring 14-tiden på söndag.

 

Kursledaren Don Hullman är en mycket uppskattad pedagog för de som har ett nyvunnet intresse för fåglar och vill lära sig mera om dessa varelser. Don bor sedan många år på Öland och kan sina fågelområden väl.