Följ med på flyttfågelkurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning flyttfåglar, Skåne
2–4 oktober 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

2–4 oktExkursioner och utomhusföreläsningar i sydvästra Skåne samt besök på Falsterbo fågelstation. Samtliga nätter på Mossbylund. Kursen avslutas kl. 16.00 på söndagen.

Föregående
Nästa

Priser och boka din kurs

Bokning
Sparvhök är den vanligaste rovfågeln som passerar Skåne under höstarna. Foto: Bengt Grandin

Den här kursen är för dig som är absolut nybörjare inom fågelskådning. Har du ingen kikare? Det finns att låna i så fall. Du som går den här kursen vill lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man vet genom att titta på en fågellokal och läsa av vädret var fåglarna kommer vara.

 

 Det blir skådning både längs kusten i södra Skåne och i dungar och  lantlig miljö inom korta transportsträckor från vårt fina boende. En morgon besöker vi en ringmärkning och får lära oss mer om det. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Vi börjar med middag på fredag och slutar kring 14-tiden på söndag.

 

Kursledaren Göran Pettersson är en rutinerad fågelskådare och har stor erfarenhet av att vägleda nybörjare in i fågelskådning. Han tycker det är viktigt att hela tiden ha en dialog med alla deltagarna och besitter en dokumenterat god pedagogisk förmåga.