Lär dig skåda fåglar på Öland

FULLBOKAD

Nybörjarkurs – Fågelskådning, Öland
1-3 maj 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Don Hullmann

Dagsprogram

1 maj. Ankomst från kl 16.

2 maj. Skådning varvat med teori.

3 maj. Skådning varvat med teori, avslutning cirka 14.

Föregående
Nästa

BOKA RESERVPLATS

Bokning
Rödbenan är en karaktärsfågel på de öländska strandängarna. Foto: Donat Hullman

 

Den här kursen är för dig som är absolut nybörjare inom fågelskådning. Har du ingen kikare? Det finns att låna. Du som går den här kursen har nog inte varit ute och skådat organiserat förut och du brinner för att lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man kan läsa av vädret och gissa var fåglarna kommer vara.

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de de nyanlända vårfåglarna och lägger mycket tid på det vi hör, sång, spelläten och lockläten.  Vanliga fåglar som bofinkar och lövsångare hör vi men vi kommer också få höra de flesta av Sveriges sångararter i fina lundmiljöer. Givetvis besöker vi Ölands södra udde där BirdLife Sverige bedriver ringmärkning men vi kommer också besöka andra natursköna platser.  Vi besöker även strandängar, där vi hör en annan sorts sång från vadarna, och som vanligt på Öland kan vad som helst sträcka över oss. Allt är inom korta transportsträckor från vårt fina boende. Vi fokuserar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs. Vi går också igenom inomhus vad vi sett och hört.

 

Kursledaren Don Hullman är en mycket uppskattad pedagog för de som har ett nyvunnet intresse för fåglar och vill lära sig mera om dessa varelser. Don bor sedan många år på Öland och kan sina fågelområden väl