Lär dig skåda fåglar på Öland

Nybörjarkurs – Fågelskådning, Öland
21-23 augusti 2020
Pris: 5 500 kr
12 deltagare

Pav Johnsson

Dagsprogram

1 maj. Ankomst från kl 16.

2 maj. Skådning varvat med teori.

3 maj. Skådning varvat med teori, avslutning cirka 14.

Föregående
Nästa

Platser på förfrågan enbart

Bokning
Rödbenan är en karaktärsfågel på de öländska strandängarna. Foto: Donat Hullman

 

Den här kursen är för dig som är absolut nybörjare inom fågelskådning. Har du ingen kikare? Det finns att låna. Du som går den här kursen har nog inte varit ute och skådat organiserat förut och du brinner för att lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man kan läsa av vädret och gissa var fåglarna kommer vara.

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de de flyttfåglarna och lägger mycket tid på det vi hör.  Så här års är det mycket lockläten som hörs i luften. Givetvis besöker vi Ölands södra udde där BirdLife Sverige bedriver ringmärkning men vi kommer också besöka andra natursköna platser.  Vi besöker även strandängar, där vi hör en annan sorts sång från vadarna, och som vanligt på Öland kan vad som helst sträcka över oss. Allt är inom korta transportsträckor från vårt fina boende. Vi fokuserar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs. Vi går också igenom inomhus vad vi sett och hört.

Kursledaren Pav Johnsson är en mycket uppskattad pedagog för de som har ett nyvunnet intresse för fåglar och vill lära sig mera om dessa varelser. Han bor sedan många år på Öland och kan sina fågelområden väl.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.