Följ med på rovfågelskurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning rovfåglar, Skåne
28–30 augusti 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Ola Bondesson

Dagsprogram

28–30 augExkursioner och utomhusföreläsningar i sydvästra Skåne sam besök på Falsterbo fågelstation. Samtliga nätter på Ängavallen. Kursen avslutas kl. 16.00 på söndagen.

Föregående
Nästa

Priser och boka din kurs

Bokning
Sparvhök är den vanligaste rovfågeln som passerar Skåne under höstarna. Foto: Bengt Grandin

Den här kursen är för dig som är absolut nybörjare inom fågelskådning. Har du ingen kikare? Det finns att låna i så fall. Du som går den här kursen vill lära dig mer om fåglar, fåglars liv och hur man känner igen dem. Vi går också igenom hur man använder kikare och hur man vet genom att titta på en fågellokal och läsa av vädret var fåglarna kommer vara.

 

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på höstflyttande rovfåglar. Särskilt bivråkar når sin flyttningskulmen under senare delen av augusti, men också många bruna kärrhökar drar förbi. Sparvhökarna har så smått kommit igång med sin sydflyttning och vi kan också räkna med att få se fiskgjuse, ormvråk, lärkfalk, stenfalk och pilgrimsfalk. Vid den här tiden på hösten är chanserna stora att någon mer ovanlig rovfågel dyker upp, t ex ängshök eller mindre skrikörn. Numera passerar också brun glada i goda antal Falsterbo under höstarna. Självklart tittar vi också på allt annat i fågelväg som passerar för bi. Vi är ju faktiskt på en av de finaste flyttfågellokalerna i norra Europa. En morgon besöker vi en ringmärkning och får lära oss mer om det. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar. Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Utomhussessioner varvas med lagom långa, pedagogiska och intressanta teoripass inomhus.

 

Vi börjar med middag på fredag och slutar kring 14-tiden på söndag.

Kursledaren Ola Bondesson är en av Sveriges mest erfarna kurs- och exkursionledare, med gedigna erfarenheter sedan 1970-talet.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.