Följ med på fågelskådningskurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning vårfåglar Skåne
17-19 april 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

Erik Hirschfeld

Dagsprogram

17 apr. Ankomst Ängavallen. Kursledaren är på plats från kl 16.

 

18 apr. Klockan 8 tar vi en kort runda i hotellets trädgård. Därefter åker vi ut till någon närbelägen lokal, beroende på väder och vind, och skådar. Åter på hotellet kl 11 för en och en halv timmes genomgång. Därefter lunch och eftermiddagsskådning. Åter på hotellet kl 15 för en och en halv timmes genomgång, därefter en timmes egen tid före middag. Följt av en genomgång över de arter vi sett idag.

 

19 apr. Frukost och ut och skåda därefter. Åter på hotellet för lunch och sen utcheckning. Därefter en genomgång och avfärd klockan 14.

Föregående
Nästa
Gravand är bland de tidigaste vårfåglarna. Foto: Erik Hirschfeld

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de vårfåglar som anländer de här dagarna. Lövsångare, kungsfåglar, gransångare, ärtsångare, rödstjärtar, sädesärlor, skogssnäppor, rödbenor, gluttsnäppor, kanske havsörn, tofsvipor, skedand och skärfläckor.  Det blir skådning både längs kusten i sydvästra Skåne och i stadsparker och lantlig miljö inom kort transportsträcka från vårt fina boende. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar.  Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Kursledaren Erik Hirschfeld är en rutinerad fågelskådare och har stor erfarenhet av att vägleda nybörjare in i fågelskådning. Han tycker det är viktigt att hela tiden ha en dialog med alla deltagarna och besitter en dokumenterat god pedagogisk förmåga. 

 

Priser och boka din kurs

Bokning