En exotisk utpost!

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Färöarna
16–21 juli 2020
Pris: 27 400 kr
8–12 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

Dag 1. Resan börjar på flygplatsen. Färd till Gjógv, Eysturoy. Natt i Gjogv.

Dag 2. Gjogv. Saksun. Vestmanna. Natt i Gjogv.

Dag 3. Båttur i Vestmanna. Färd till Torshavn och färja till Nólsoy . Natt på Nólsoy .

Dag 4. Nolsoy. Färja till Tórshavn. Kirkjubör. Sightseeing i Tórshavn. Natt i Tórshavn.

Dag 5. Mykines. Natt i Tórshavn.

Dag 6. Vágar. Resan avslutas på flygplatsen.

Längst ut på den magiska fågelön Mykines. Foto: Kimberley Coole/Visit Faroe Islands

Till Färöarna reser du med AviFauna Naturresor för att uppleva lugnet, vyerna, kulturen, floran och fåglarna. Här är det småskaliga granne med det storslagna och den grönskande naturen ramar in välordnade små pittoreska samhällen.  Ögruppen, med det dramatiska landskapet, 80 000 får och 3,5 miljoner fåglar, utsågs av National Geographic till världens mest fängslande resmål för några år sedan. På denna resa får du se det bästa av Färöarna samtidigt som du har tid över för egna strövtåg och aktiviteter.

Föregående
Nästa

Priser och boka din resa

Bokning

Det man först slås av när man kommer till Färöarna är det speciella ljuset och grönskan. Det riktigt lyser grönt när man blickar upp mot alla de ängar som finns på de sluttande bergen. Den härliga grönskan är en kombination av sol och mycket regn. Ena stunden väller dimman in och strax därefter tittar solen fram igen. Friskt och skönt helt enkelt!

 

Vi får uppleva de fascinerande fågelbergen med mängder med lunnefåglar, sillgrisslor, stormfåglar, havssulor och andra fåglar som häckar på klipphyllor och gräshålor. Det blir många fina stunder med fågellivet på öarna. Vi åker ut på två spännande båtturer – dels i Vestmannasund och dels till den berömda ön Mykines.

 

En av resans höjdpunkter är besöket på ön Nólsoy . Där vi gör vi en guidad tur till en plats där stormsvalor häckar. Här finns världens största koloni av denna lilla, hemlighetsfulla havsfågel.

 

Vi tittar även på floran, och påminns kanske lite om vår fjällflora. Här finns orkidéer, spiror, gyckelblomster och andra färgglada blommor. När vi promenerar över blomsterhedar ackompanjeras vi av ljungpipare och småspov. Dessutom tar vi del av Färöarnas kultur i form av deras vackra byggnader och kulturminnen. Vi kommer att träffa färöingar som har mycket att berätta.

 

Följ med och upplev en säregen utpost i norra Atlanten!

 

Reseledaren, Göran Pettersson, har tidigare rest på Färöarna. Detta är AviFaunas andra resa till Färöarna.

Vi räknar med att se cirka 50 fågelarter.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.