Florida - Everglades och Key West

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

FULLBOKAD

Florida
4–12 april 2020
Pris: 29 900 kr
Deltagare: 8–12

Jim Sundberg

Dagsprogram

4 apr. Resan startar på Orlandos internationella flygplats. Natt i Orlando.

5 apr. Merrit Island. Natt i F T Myers.

6 apr. Corkscrew Swamp Sanctuary och Sanibel Island. Natt i F T Myers.

7 apr. Everglades – Big Cypress och Shark Valley. Natt i Florida City.

8 apr. Florida Keys. Natt i Key West.

9 apr. Båt till Dry Tortugas. Natt i Key West.

10 apr. Florida Keys. Natt i Florida City.

11 apr. Everglades – Flamingo. Natt i Florida City.

12 apr. Resan avslutas på Miamis internationella flygplats.

Föregående
Nästa
Pelikaner är vanliga i Everglades. Foto: Jim Sundberg

Om du vill uppleva Floridas vackra natur, orädda fåglar, våtmarksområdet Everglades och öarna Florida Keys då är detta en resa för dig. Vi rör oss hela tiden i södra Florida och startar i Orlando för att ha närhet till Merrit Island. I det flacka kustområdet övervintrar tusentals vadare och änder. I början av april är det fortfarande mycket fågel kvar som samsas med häckande arter som rosenskedstork och amerikansk skärfläcka. Om du gillar att plåta fåglar är Florida perfekt. På få andra områden kommer du så nära fåglarna som här.

Vägen ut mot Key West över ett pärlband av öar och via långa broar, bjuder på en spännande resa. Under en dag tar vi oss med båt till fågelparadiset Dry Tortugas, där vi bland annat hittar sottärnor och masksulor.  Under flyttningstiden i april kan vad som helst dyka upp på en liten ö mellan Cuba och USA. En annan höjdpunkt under resan är besöket i Everglades nationalpark som egentligen består av en mycket bred långsamt flytande flod. Allt är mycket fint ordnat i parken med besökscenter och utmärkta vandringsleder.

 

Jim Sundberg har tidigare besökt Florida under flera resor. AviFaunas resor till Florida är mycket populära och det här blir AviFaunas sjunde resa dit.

Boka reservplats

Bokning