Besök mytomspunna Galápagos!

NATURRESA MEDELTEMPO

Galápagos & Ecuador
5–17 december 2020
Pris: 59 900 kr
Deltagare: 12–16

Erik Hirschfeld

Dagsprogram

5 dec. Ankomst Quito, Ecuadors huvudstad. Natt i Quito.

6 dec. Sight-seeing i Quito hela dagen. Natt i Quito.

7 dec. Yanacocha. Natt i Quito.

8 dec. Antisana, Anderna. Natt i Quito.

9 dec. Flyg till Baltra på Galapágos där vi bor i Puerto Ayora på ön Santa Cruz.

10 dec. Santa Cruz

11–14 dec. Vi stiger på vår yacht, Anahi i fem dagar. Exakt rutt bestäms i sent skede då myndigheterna styr upp vilka öar man får besöka.

15 dec. San Cristobal.

16 dec. San Cristobal.

17 dec. Avfärd till Guyaquildär resan avslutas på den internationella flygplatsen.

Föregående
Nästa
Blåfotad sula häckar på Galápagosöarna. Foto: Daniel Bengtsson

Galápagos är bara ett måste om man är naturvän och jag gjorde min första ”pilgrimsresa” dit 2014. Det var ju här Darwin formulerade sina teorier om evolutionen som fick så stor betydelse för vetenskapen, men också som en motvikt till religionens dogmer om vad som påverkar livet. Turismen hit är förstås omfattande, men mycket hårt reglerad, så känslan av vildmark är hela tiden närvarande även om vi skymtar ett och annat kryssningsfartyg på vår resa. Vi reser med en liten yacht med bara 8 hytter vilket ger oss bättre möjligheter att snabbt komma i land och att kunna lägga till närmre öarna. Före resan utforskar vi Ecuador i några dagar, har man åkt så långt känns det konstigt att bara hoppa över de intressanta markerna kring huvudstaden Quito.

 

Erik Hirschfeld, som leder resan, har tidigare rest och skådat i Ecuador och Galápagos. AviFaunas resa till Galápagos är mycket populära och det här blir åttonde resan dit.

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.