Följ med till Galápagosöarna – evolutionsteorins vagga.

Naturresa i lugnt tempo

Galápagos, Ecuador
15-27 januari 2022
Pris: 59 900 kr
Deltagare: 14
Denna resa är fullbokad men du kan anmäla dig på väntelista.

Reseledare Erik Hirschfeld

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Quito, Ecuadors huvudstad. Natt i Quito.

Dag  2. Sight-seeing i Quito hela dagen. Natt i Quito.

Dag  3. Yanacocha. Natt i Quito.

Dag  4. Antisana, Anderna. Natt i Quito.

Dag  5. Flyg till Baltra på Galapágos där vi bor i Puerto Ayora på ön Santa Cruz.

Dag  6. Santa Cruz

Dag 7–10. Vi stiger på vår yacht, Anahi i fem dagar. Exakt rutt bestäms i sent skede då myndigheterna styr upp vilka öar man får besöka.

Dag 11. San Cristobal.

Dag 12. San Cristobal.

Dag 13. Avfärd till Guyaquil där resan avslutas på den internationella flygplatsen.

Föregående
Nästa
Rödnäbbad tropikfågel. Foto: Erik Hirschfeld

Höjdpunkter på resan

Fåglar. Flera olika arter darwinfinkar och härmtrastar på Galápagos, dessutom albatrosser, havssulor, stormsvalor och liror där. På fastlandet ser vi många kolibrier och hoppas hitta den andinska kondoren.

Däggdjur. På Galápagos ser vi sjölejon och pälssälar med goda chanser att hitta någon val och delfiner.

Några platser vi besöker. Flera av Galápagos unika öar samt på fastlandet Anderna utanför Quito och regnskog. Vi gör också en stadsrundtur i Quito.

Galápagos är bara ett måste om man är naturvän och jag gjorde min första ”pilgrimsresa” dit 2014. Det var ju här Darwin formulerade sina teorier om evolutionen som fick så stor betydelse för vetenskapen, men också som en motvikt till religionens dogmer om vad som påverkar livet. Turismen hit är förstås omfattande, men mycket hårt reglerad, så känslan av vildmark är hela tiden närvarande även om vi skymtar ett och annat kryssningsfartyg på vår resa. Vi reser med en liten yacht med bara 8 hytter vilket ger oss bättre möjligheter att snabbt komma i land och att kunna lägga till närmre öarna. Före resan utforskar vi Ecuador i några dagar, har man åkt så långt känns det konstigt att bara hoppa över de intressanta markerna kring huvudstaden Quito.

 

Erik Hirschfeld, som leder resan, har tidigare rest och skådat i Ecuador och Galápagos. AviFaunas resa till Galápagos är mycket populära och det här blir åttonde resan dit.

Bokning