Flyttfåglar i Israel

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Israel
13–21 mars 2021
Pris: 23 500 kr
Deltagare: 8–12

Curt Johnsson

Dagsprogram

13 mar. Resan startar på internationella flygplatsen i Tel Aviv. Transport till Lotan (ca 4 h). Alla nätter i Lotan.

14 mar. Eilat med omgivningar.

15 mar. Negevöknen.

16 mar. Döda havsområdet.

17 mar. Södra Aravadalen.

18 mar. Eilat med omgivningar, inkl. Coral Beach.

19 mar. Norra Aravadalen.

20 mar. Eilat med omgivningar.

21 mar. Transport till Tel Aviv (4 h) där resan avslutas på internationella flygplatsen.

Föregående
Nästa
Stäppörn passerar förbi Eilat på vårarna. Här en fjolårsfågel. Foto: Göran Pettersson

Under bästa fågelsträcktid besöker vi det här lilla, bekväma och fascinerande landet. Vi kommer att studera sträcket av rovfåglar i söder, leta flyttfåglar bland kibbutzer och i öken och besöka de dramatiska klipporna kring Döda Havet, samt havsfågelspana från stranden i Elat. Få platser i världen kan uppvisa ett sådant koncentrat av fåglar, samtidigt som avstånden är korta, maten utsökt och boendet bekvämt.

 

Curt Johnsson har tidigare rest och skådat i Israel. AviFaunas resor till Mellanöstern är mycket populära o0ch det här blir tolfte resan till Israel.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.