Safariresa på savann och i regnskog i Östafrika

Kenya
12–23 oktober 2019
Pris: 44 900 kr
OBS: FLYG INGÅR INTE I RESANS PRIS
Deltagare: 7–12 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Nairobis internationella flygplats.

Dag 2. Nairobi – Lake Nakuru

Dag 3. Lake Nakuru – Lake Baringo

Dag 4. Lake Baringo

Dag 5. Lake Baringo – Lake Bogoria – Lake Baringo

Dag 6. Lake Baringo – Kerio View Hotel

Dag 7. Kerio View Hotel – Kakamega Forest

Dag 8. Kakamega Forest

Dag 9. Kakamega Forest – Masai Mara

Dag 10. Masai Mara

Dag 11. Masai Mara

Dag 12. Masai Mara – Nairobi

Föregående
Nästa

Priser och boka din resa

Bokning
Malachite Kingfisher är en av flera kungsfiskare vi träffar på resan. Foto: Erik Hirschfeld

Det är inte mycket kvar av zebran som lejonen slog under natten. Med runda magar ligger de i skuggan och smälter maten. Nu är det dagskiftet som tar vid; schakaler, gamar och örnar är snabbt på plats. Vi rullar vidare ut på savannen bland oräkneliga gnuer som snart ska lämna Masai Mara för att vandra söderut mot Serengeti. Följ med på en klassisk safari till Östafrikas savanner!

Kenya behöver knappast någon närmare presentation för dem som sett en bråkdel av alla naturfilmer som porträtterat savannens djurliv. Ingen annanstans finns sådana mängder stora däggdjur och som naturintresserad är detta något man bara måste uppleva någon gång på riktigt! Vi har inte ambitionen/möjligheten att se ens hälften av Kenyas 1 100 observerade arter på denna resa, men kommer i ett relativt lugnt tempo att besöka ett flertal legendariska nationalparker och reservat för att få ett fantastiskt urval av fågellivet. Däggdjuren får givetvis också en stor del av vår uppmärksamhet och vi bör hinna med att se de enorma mängder gnuer som senare under hösten lämnar Masai Mara för att söka grönare bete nere i Serengeti.

 

Inledningsvis besöker vi de tre sjöarna Nakuru, Baringo och Bogoria som alla är berömda för de enorma mängder flamingor som färgar delar av sjöarna alldeles rosa. Med hjälp av båt komma vi dem mycket nära. Spektakulära rovfåglar, hornkorpar och struts kan vi också räkna med.

 

Via Kakamega Forest – ett återstående litet fragment av den guinea-kongolesiska regnskogen som en gång täckte stora delar av centrala och östra Afrika, når vi nationalparken Masai Mara. Så här tidigt på hösten är de stora mängderna gnuer fortfarande kvar här uppe i norr och vi bör därmed kunna bevittna att den östafrikanska savannen verkligen hyser den största ansamlingen av betande däggdjur på jorden. Under denna tid lever krokodiler och lejon med flera rovdjur gott på överflödet. Även vi tillhör en högst privilegierad skara där vi bor på bekväma lodger med god standard och fin mat, så att vi verkligen kan njuta av resan på alla sätt.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.