Med kameran till de krushuvade pelikanerna

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Kerkini, Grekland
27 februari – 4 mars 2021
Pris: 16 900kr
6–12 deltagare

Jim Sundberg

Dagsprogram

27 feb. Resan startar på Thessalonikis internationella flygplats. Transport till Kerkinisjön. Natt i Limneo

28 feb – 2 mar. Kerkinisjön och dess omgivningar. Nätterna i Limneo

3 mar. Transport till Kalochori wetlands. Skådning där. Natt nära Kaolochori.

4 mar. Transport till Thessalonikis internationella flygplats där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Krushuvade pelikaner i gryningsljus. Kerkinisjön. Foto: K-O Hvass

På AviFaunas resa till norra Grekland ägnar vi tiden til att uppleva det fantastiskt rika fågelliv som finns vid Kerkinisjön under vintermånaderna. Sjön är den viktigaste övervintringsplatsen i Europa för den globalt hotade krushuvade pelikanen och den alltmer ovanliga större skrikörn. Här övervintrar också de mycket sällsynta fjällgässen som har få övervintringsplatser  i Europa där man kan se dem i stora antal i. 

Vi besöker sjön och områdena kring sjön under en period när våren är i antagande och fåglarnas våraktiviteter börjar göra sig gällande. Vi gör också en båtutflykt på sjön och vi kommer att få många fina tillfällen till rena drömfotograferingen av pelikanerna. Bland många spännande fåglar i sjön och dess omgivningar finns här t ex dvärgskarv, större flamingo, havsörn, balkanspett, balkanmes, klippnötväcka och mycket mera.

 

Jim Sundberg har tidigare rest i Grekland och andra delar av Medelhavet. AviFaunas resor till Grekland är mycket populära och det här blir tjugonde resan dit sedan 1991. Det blir första vinterbesöket vid Kerkinisjön.

 

Vi räknar med att se över 100 fågelarter under resan.

Priser och boka din resa

Bokning