Med kameran till de krushuvade pelikanerna

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Kerkini, Grekland
27 februari – 4 mars 2021
Pris: 16 900kr
6–12 deltagare

Jim Sundberg

Dagsprogram

27 feb. Resan startar på Thessalonikis internationella flygplats. Transport till Kerkinisjön. Natt i Limneo

28 feb – 2 mar. Kerkinisjön och dess omgivningar. Nätterna i Limneo

3 mar. Transport till Kalochori wetlands. Skådning där. Natt nära Kaolochori.

4 mar. Transport till Thessalonikis internationella flygplats där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Krushuvade pelikaner i gryningsljus. Kerkinisjön. Foto: K-O Hvass

På AviFaunas resa till norra Grekland fokuserar vi till största del på det fantastiskt rika fågelliv som finn vid Kerkinisjön under vintermånaderna. Sjön är den viktigaste övervintringsplatsen i Europa för den globalt hotade krushuvad pelikan och den alltmer ovanliga större skrikörn. Här övervintrar också de mycket sällsynta fjällgåsen, en art som ökar i antal här varje vinter.

Vi besöker sjön och områdena kring sjön under en period när våren är i antagande och fåglarnas våraktiviteter börjar göra sig gällande. Vi gör också en båtutflykt på sjön och vi kommer att få många fina tillfällen till rena drömfotograferingen av pelikanerna. Bland många spännande fåglar i sjön och dess omgivningar finns här t ex dvärgskarv, större flamingo, havsörn, balkanspett, balkanmes, klippnötväcka och mycket mera.

 

Jim Sundberg har tidigare rest i Grekland och andra delar av Medelhavet. AviFaunas resor till Grekland är mycket populära och det här blir tjugonde resan dit sedan 1991. Det blir första vinterbesöket vid Kerkinisjön.

 

Vi räknar med att se över 100 fågelarter under resan.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.