Klassiska Indien!

FÅGELRESA MEDELTEMPO

Indien
28 februari – 17 mars 2021
Pris: 44 900 kr
Deltagare: 8–12

Jim Sundberg

Dagsprogram

28 feb. Resan börjar på New Delhis internationella flygplats.

1–2 mars. Ranthambhore Sanctuary.

3–5 mars. Bharatpur.

6 mars. Chambal River.

7–8 mars. Taj Mahal, Red Fort, Agra. Transport till Delhi

9–11 mars. Corbett National Park.

12–13 mars. Pangot.

14–15 mars. Sat Tal.

16 mars. Sat Tal. Tåg till Delhi.

17 mars. Sultanpur, Sikhtempel i Delhi. Resan avslutas på New Dehlis internationella flygplats.

Föregående
Nästa

Priser och boka din resa

Bokning
Taj Mahal, Agra. Foto: Göran Pettersson

Indien är en av dessa destinationer som du inte får missa i din skådarkarriär. Här finns allt som ger en resa det där extra. På vår rundresa i de nordliga delarna av Indien besöker vi såväl våtmarker, floder och torra skogar på låglandet som frodiga skogar och omfattande gräsmarker på Himalayas sluttningar. Vårt boende ligger nära eller inne i fågellokalerna och det indiska köket imponerar med sin smakrika mat. Vi kommer att se massor med arter typiska för indiska halvön men också träffa på många spännande sibiriska övervintrare.

Vi inleder resan i det klassiska Ranthambhore i Rajasthan. Här har vi goda chanser att hitta tiger. Här är också fågelrikt med åtskilliga spännande fåglar att titta på, som t ex den ljudliga Crested Serpent Eagle, den ovanliga Painted Spurfowl, den oskygga Painted Sandgrouse och den näpna Plum-headed Parakeet bland många andra.

 

I Bharatpur besöker vi en av världens kanske mest välkända fågellokaler, Keoladeo Ghana NP. Parken består till stor del av en grund våtmark med spridda träd på små kullar ute i vattnet. Över det hela vakar den jättelika Black-necked Stork med upphöjd värdighet. Biltrafik är inte tillåten, utan vi åker runt i cykeltaxi på små vägar och njuter av stillheten och det praktfulla fågellivet.

 

Vad vore en resa i norra Indien utan att besöka Taj Mahal, ett av världens sju ”nya” underverk? Vi ägnar några timmar åt detta magnifika mausoleum och hinner också med att besöka Red Fort, ett världsarv som har sitt ursprung från sent 1000-tal.

 

Sedan styr vi kosan mot norr och nu blir det Himalayaskådning. I Jim Corbett NP skådar vi från jeep. Här är det bl a tigerskådning som gäller och chanserna är rätt så goda att vi ska hitta något djur. Att få vara i de fågelrika skogarna i Corbett och få höra tigerhanens revirvrål är i sig värt en egen resa.

 

Reseledare, Jim Sundberg, har tidigare rest i olika delar av Indien. AviFaunas resor till Norra Indien är mycket populära och det här blir den elfte resan dit efter tjugoåtta resor på Indiska halvön.

 

Vi räknar med att kunna se ca 360 fågelarter under resan.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.