Medelhavets skönhet

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Korsika
1–8 maj 2021
Pris: 22 500 kr
8–12 deltagare
FLYG FRÅN STOCKHOLM eller KÖPENHAMN INGÅR

Richard Ottvall

Dagsprogram

1 maj. Flyg till Korsika (ingåri resans pris), transfer till hotellet i L’île Rousse, där vi bor samtliga nätter.

2 maj. Reginodalen, Regino, Barrage de Codole, Feliceto.

3 maj. Ascodalen, Haut-Asco.

4 maj. Colon de San Colombano, Belgodère, Ile de la Pietra.

5 maj. Etang de Biguglia, Désert des Agriates.

6 maj. Gorges de la Restonica.

7 maj. Punte de la Revellata, Delta Fango, Galéria, Bocca di Marsolinu.

8 maj. Hemresa.

Den korsikanska nötväckan är ingen bjässe, men tung ändå, då den finns enbart på Korsika. Foto: Curt Johnsson

”Det finns bara ett sätt att beskriva Korsika. Det är vackert, nästan onödigt vackert!” Så skildrades Korsika en gång i Tidningen Vi. Under en majvecka får vi uppleva denna Medelhavsös skönhet, med intensiv blomning och macchians alla underbara dofter. Det finns ingen storskalig charterturism på Korsika, vilket innebär att miljöerna är behagligt stillsamma och avkopplande. Den som reser runt en smula i inlandet får dessutom uppleva en överraskande orörd och ursprunglig ö

Föregående
Nästa

Priser och boka din resa

Bokning

Från vår bas i den lilla staden L’île Rousse på nordvästra Korsika, med några av öns vackraste stränder inom promeandhåll, gör vi dagliga utflykter till de mest skiftande miljöer. Ön är till stora delar klädd i en skrud av macchia och garrigue med timjan, lavendel, rosmarin, trädljung och olika ekvarianter. Många gånger är det lätt att helt glömma fåglarna och bara sjunka in i de fängslande omgivningarna. Men det är trots allt viktigt att försöka behålla fågelfokuset för ön hyser flera spännande fågelarter med mycket begränsat utbredningsområde, korsikansk nötväcka, korsikansk siska, sardinsk sångare, moltonisångare och italiensk sparv förutom en lång rad mer spridda Medelhavsarter.

 

Vi gör ett par olika besök högt upp i bergen där svarttall dominerar. Bland dessa tallar trivs korsikansk nötväcka, endemisk för Korsika och en av Europas mest exklusiva fågelarter. Så småningom når vi upp till trädgränsen och kan spana efter de karga, vilda klippornas speciella fågel, den ståtliga lammgamen.

 

Hela veckan bor vi på Resort Napolèon Bonaparte, ursprungligen ett slott och med en fin hotellträdgård som hyser såväl svart stare som italiensk sparv. Härifrån gör vi dagliga utflykter.

 

Richard Ottvall har tidigare besökt Korsika under flera resor. AviFaunas resor till Medelhavet är mycket populära och det här blir sjätte resan till Korsika.

 

Vi räknar med att kunna se runt 95 fågelarter under resan.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.