Världens minsta fågel!

NATUR & KULTUR

FULLBOKAD

Kuba
1–11 mars 2020
Pris: 34 900 kr
8–12 deltagare

HG Karlsson

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på vårt hotell i utkanten av Havanna.

Dag 2. Transport till La Belén och Sierra de Najasa. Natt i Belén.

Dag 3. Najasa. Transport till Cayo Coco. Natt i Cayo Coco.

Dag 4–5. Cayo Coco. Nätter på Cayo Coco.

Dag 6. Transport till Zapata-området. Natt i Playa Larga.

Dag 7–8. Zapata-området. Nätter i Playa Larga.

Dag 9. Zapata-området. Transport, via Havanna. Natt i San Diego.

Dag 10.  La Guira nationalpark. Natt i San Diego.

Dag 11.  Transport till Havanna för sightseeing. Resan avslutas på flygplatsen i Havanna.

Cuban Tody: Foto: Aslam Castellón

Kuba är förmodligen mest känt för cigarrer, rom, de amerikanska femtiotalsbilarna och revolutionen 1959 – men Kuba är också ett mycket intressant resmål för fågelskådaren! Landet har ett trettiotal endemiska fågelarter, med bl. a. världens minsta fågel, Bee Hummingbird. Med många gemensamma arter med Bahamas ö-arkipelag och Hispaniola, är Kuba en perfekt introduktion till Västindiens fågelfauna! Som inte blir sämre av att en hel del nordamerikanska flyttfåglar tillbringar vintern på Kuba.

Föregående
Nästa

Vi besöker skogarna i centrala Kuba för att leta upp par lokalt förekommande endemer som Giant Kingbird och Cuban Palm Crow, samt åtskilliga mer spridda endemer som Cuban Amazon, Cuban Parakeet, Kubas nationalfågel Cuban Trogon, Cuban Pygmy Owl, Cuban Emerald, och Cuban Crow.

 

Längs den grunda kusten i norr finns många bra fågellokaler och stränderna ger också möjlighet till fina bad, direkt utanför hotellrummet! Arter vi spanar efter här är bl a West Indian Whistling Duck, American Flamingo, Zenaida Dove, Key West Quail Dove, Great Lizard Cuckoo, Oriente Warbler, Cuban Gnatcatcher och La Sagra´s Flycatcher.

 

Zapata-området vid Kubas sydkust är förmodligen Kubas fågelrikaste område, med saliner, fina våtmarker och skogsområden, där vi har chans att hitta många av Kubas endemiska fåglar som t.ex. Blue-headed Quail-Dove, Fernandina´s Flicker, Cuban Tody, Bee Hummingbird, Bare-legged Owl, Zapata Wren, Yellow-headed Warbler och Zapata Sparrow!

 

Vi avrundar i den fina nationalparken la Guira. Målarterna här är Cuban Solitaire och Olive-capped Warbler och det finns chans på många andra kul arter som Scaly-naped Pigeon och Red-legged Honeycreeper.

 

Sista dagen ägnar vi åt sightseeing i Havanna, bl a tar vi in atmosfären i de gamla stadsdelarna. Havanna är faktiskt en av de äldre städerna i Nya världen.

 

HG Karlsson har tidigare lett många resor i Centralamerika. Det här blir AviFaunas fjärde resa till Kuba.

Vi räknar med att kunna se runt 160 fågelarter under resan.