Valar och fjordar i Lofoten

FÅGELRESA NYBÖRJARE

Lofoten
19–25 juli 2020
Pris: 21 900 kr
Deltagare: 8–12

HG Karlsson

Dagsprogram

19 jul. Resan börjar på Narviks tågstation. Transport Narvik – Sortland 20 mil. Natt i Sortland.

20 jul. Valsafari. Natt i Sortland.

21 jul. Vesterålen. Natt i Sortland.

22 jul. Lofoten. Natt i Kabelvåg.

23 jul. Lofoten. Natt i Kabelvåg.

24 jul. Södra Lofoten. Natt i Kabelvåg.

25 jul. Transport till Narvik (30 mil) där resan avslutas på Narviks järnvägsstation.

Föregående
Nästa
Toppskarven, en av många fina häckfåglar i norra Norge. Foto: Erik Hirschfeld

Med utgångspunkt från Narviks järnvägsstation, besöker vi Lofoten och Vesterålen. Vi upplever fjordarnas branta landskap, fågelberg med alkor och tretåiga måsar och gör en båttur där vi försöker se valar. Havsörnar och, förhoppningsvis, valar gör oss sällskap. Unna dig en resa till ett av norra Europas mest spektakulära naturområden.

HG Karlsson har tidigare gjort flera resor till Nordnorge och Nordkalotten. AviFaunas resor till Nordkalotten är mycket populära. Det här blir AviFaunas andra resa till Lofoten efter närmare femtio resor till Nordkalotten.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.