Utforska mörkrets djurliv med Johan Eklöf

Mörker- och fladdermushelg
20-22 augusti 2021
Pris: 7 900
Enkelrumstillägg 240 kr

Max 15 deltagare

Reseledare Johan Eklöf

Boka din resa nu!

Bokning

Ovan Mustaschfladdermus foto: Jens Rydell. Till vänster Hovdala slott/JensRydell, mindre snabelsvärmare (fladdermusmat)/Erik Hirschfeld och brunlångöra/Jens Rydell.

Följ med på en annorlunda helg i centrala Skåne där vi lär oss och ser (och hör) om fladdermöss och myterna omkring dem. Reseledare är författaren och fladdermusforskaren Johan Eklöf.  Förutom att få höra om och studera fladdermöss skall vi en morgon vittja en nattfjärilsfälla som innehåller det fladdermössen äter och det blir kortare fågelexkursioner på dagen. Vi bor på hotell Statt i Hässleholm där vi också har en konferenslokal för bildvisning och föredrag inomhus.  Fladdermusdetektorer och kikare lånas ut.  

PROGRAM: Incheckning kl 1500  på fredag 20 augusti och efter det en introduktion till fladdermössens fascinerande liv. Därefter trerättersmiddag med och en kortare mörkerupptäcktsfärd efter maten. 

På lördag förmiddag vittjar vi en nattfjärilsfälla och träffar biodiversitetssforskaren Pål Axel Olsson som berättar om vad fladdermössens huvudsakliga födokälla, nattfjärilarna, har för sig. Därefter blir det fågelskådningsexkursion innan vi samlas igen inför kvällens fladdermusgenomgång före maten, som den här kvällen blir en tvårättersmiddag. Därefter avfärd till Hovdala Slott där även fladdermusguiden Stefan Viktorsson möter upp och vi spanar fladdermöss med både öronen och ögonen. På söndagen pratar vi igenom föregående kvälls äventyr efter frukost och därefter fågelskådar vi en stund innan lunch, varefter resan avslutas.

Ett exemplar vardera av Johan Eklöfs fina böcker Mörkermanifestet och boken Fladdermöss – i en värld av ekon ingår i resans pris, passa på att få dem signerade!  Kikare och fladdermusdetektorer, som man skådar på fladdermöss med,  finns också på plats. Helpension med vin till middag (en trerättersmiddag och en tvårätters middag)  ingår liksom transporter till utflyktsmålen.

Förutom Johan Eklöf medverkar forskaren Pål Axel Olsson (nattfjärilar), Stefan Viktorsson (fladdermöss) och Erik Hirschfeld (fågelskådning).