Etosha NP & norra delen av Okavangodeltat

Fågelresa medeltempo

Namibia & Botswana
3–15 januari 2020
Pris: 59 500 kr
Deltagare: 8–12

Göran Pettersson

Dagsprogram

3 jan. Resan startar på Windhoeks flygplats. Natt i Windhoek.

4 jan. Transport via Namiböknen till Swakopmund. Natt i Swakopmund.

5 jan. Walvis Bay. Natt i Swakopmund.

6 jan. Transport till Omaruru. Natt i Omaruru.

7 jan. Omaruru. Transport till Etosha NP. Natt i Okaukuejo.

8 jan. Centrala Etosha NP. Natt i Okaukuejo.

9 jan. Etosha NP. Natt i östra Etosha.

10 jan. Etosha NP. Transport till Rundu. Natt nära Rundu.

11 jan. Transport till Caprivi Strip. Natt vid Kavango River.

12 jan. Besök i Okavangodeltat (Botswana). Natt vid Kavango River.

13 jan. Bwabwata National Park. Natt vid Kavango River.

14 jan. Caprivi strip. Natt i Katima Mulilo.

15 jan. Transport till Kasane, Botswana, där resan avslutas på Kasanes flygplats.  

Föregående
Nästa
Geparden spanar ut över sina domäner. Etosha NP. Foto: Göran Pettersson

När dagens hetta avtar söker sig savannens djur till vattenhålet vid Okaukuejo i Etosha nationalpark. På första parkett sitter vi tysta och ser elefanter, lejon och med lite tur både spets- och trubbnoshörning släcka sin törst. Mjölkuven jagar ogenerat i lampskenet och föreställningen pågår så länge man orkar hålla sig vaken. När vi lämnar Etosha och Namibias vackra landskap bakom oss med många spännande upplevelser i minnet är vi på väg mot grönare och fuktigare trakter. Målet är norra delen av Okavangodeltat och Chobe nationalpark! Kontrasten är stor. Snart glider vi fram i båt för att i deltat bekvämt skåda storkar, hägrar och vadare av allsköns arter, och med guidens hjälp leta reda på den mytomspunna afrikanska fiskugglan.

En kontrasternas resa minst sagt! Under knappt två veckor tar vi oss från öknen med sin speciella skönhet och däri anpassade endemiska fågelarter, till Etosha nationalpark med sina vattenhål och sitt rika djurliv välkänt genom många naturfilmer, vidare till den världsberömda våtmarken Okavangodeltat i grannlandet Botswana. Vi möter länder med hög standard och transporterna sker mestadels på mycket bra vägar. Fågelfaunan präglas av en spännande blandning av lättbestämda fåglar och öknens endemer. Fotografer kommer att trivas!

 

Etosha nationalpark är världsbekant för sitt rika djurliv. Allt från elefant till den lilla antilopen Damara Dik-Dik. Stiligast av dem alla är oryxantilopen. Ute på savannen kliver flera högresta fåglar omkring, t.ex. sekreterarfågel och den jättelika koritrappen. Vi får flera spännande stunder vid lodgernas upplysta vattenhål där allt kan dyka upp i den afrikanska natten.

 

På Okavangofloden glider vi förbi storkar och hägrar och spanar ivrigt efter Pel’s Fishing-Owl. På stränderna bevakar krokodiler och flodhästar vår färd. Längs den grönskande Capriviremsan når vi Kasane i Botswana, där resan avslutas.

 

Vi reser bekvämt i safaribussar anpassade för vårt ändamål – skådning och naturupplevelser. Under hela resan har vi med oss skickliga lokala guider.

 

Göran Pettersson har tidigare lett flera resor till Namibia, och Botswana, ett favoritområde för honom. AviFaunas resor till Namibia och Botswana är mycket populära och det här blir AviFaunas tolfte respektive fjortonde resa dit.

Priser och boka din resa

Bokning