Himalayas lågland

FÅGELRESA MEDELTEMPO

Nepal
1–16 april 2021
Pris: 51 900 kr
Deltagare: 8–12

Göran Pettersson

Dagsprogram

1 apr. Resan startar på Kathmandus internationella flygplats. Natt i Kathmandu.

2 apr. Phulchowki Hill. Natt i Kathmandu.

3 apr. Flyg till Bhadrapur och transport till Ilam. Skådning runt Ilam. Natt i Ilam.

4 apr. Transport till Dobate (Red Panda) och skådning där. Natt i Dobate.

5–7 apr. Vi söker efter Red Panda i skogarna runt Dobate. Nätterna i Dobate.

8 apr. Transport till Koshi Tappu Wildlife Reserve. Natt på Koshi Camp.

9–10 apr. Koshi Tappu Wildlife Reserve. Nätterna på Koshi Camp

11 apr. Transport till Chitwan National Park. Natt i Chitwan.

12–13 apr. Chitwan National Park. Nätterna i Chitwan.

14 apr. Transport tillbaka till Kathmandu och skådning längs vägen. Natt i Kathmandu.

15 apr. Shivapuri National Park och Boudanath Stupa. Natt i Kathmandu.

16 apr. Resan avslutas på Kathmandus internationella flygplats.

Föregående
Nästa
Den näpna Red Panda (kattbjörn) är onekligen söt! Foto: Suchit Basnet

Det är tidig, något kylslagen, morgon. Solen arbetar sig långsamt upp över de imponerande Himalayabergens taggiga toppar och det är skådarljust långt innan vi ser solen. När vi spanar av med kikarna över sluttningen med de blommande rhododendronträden ser vi flera arter solfåglar som söker föda i de skarpt rödtecknade blommorna. En grupp White-throated Laughingthrush tjattrar nära vägen. Så händer något som vi väntat på, ett meståg (en s k birdwave) rör sig genom träden, sammansatt av flera olika arter. Nu gäller det att hänga med! Vi tittar efter Fulvettas, Yuhinas, sångare, nötväckor, mesar och Minlas bland alla fågelgodsakerna.

På den här resan besöker vi också de östligaste delarna av Nepal. Vi ska nämligen försöka uppleva den globalt hotade Red Panda, den lilla söta kattbjörnen som i Nepal lever bara här, i Himalayas orörda skogar, och har sin huvudutbredning i västligaste Kina. Vi märker också att fågelfaunan är annorlunda i denna del av Nepal.

 

Inslaget av däggdjur är högst påtagligt under resan och förutom Red Panda söker vi också efter den sällsynta indiska pansarnoshörningen samt flera arter hjortar. Vid Kosi River tittar vi efter den hotade Ganges River Dolphin, den läckra Jungle Cat och den småvuxna räven Bengal Fox.

 

Reseledaren Göran Pettersson har tidigare besökt Nepal och Indiska halvön under många resor och har tillbringat över ett år i naturen där. AviFaunas resor till Indiska halvön är mycket populära och det här blir andra resan till Nepal och vi har nu gjort närmre fyrtio resor till Indiska halvön.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.