Balkans pärla!

FÅGELRESA LUGNT TEMPO

Nordmakedonien & Grekland
23–30 maj 2021
Pris: 19 900 kr
Deltagare: 8–14

Göran Pettersson

Dagsprogram

23 maj. Resan startar på Skopjes internationella flygplats. Transport ca 1,5 h till Demir Kapja och natt där.

24 maj. Tikvesh – Babuna gorge – Ovce Pole. Natt i Demir Kapja.

25 maj. Vitachevo highland och Bosava river gorge. Natt i Demir Kapja.

26 maj. Tikvesh – Vardar River valley. Demir Kapja.

27 maj. Transport Demir Kapija – Pelagonija. Natt nära Bitola.

28 maj. Pelister NP. Natt nära Bitola.

29 maj. Prespa Lake. Natt nära Bitola.

30 maj. Transport ca 2 h till Skopjes internationella flygplats där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Krushuvad pelikan har en av sina bästa förekomster i Lake Prespa. Foto: Göran Pettersson

Nordmakedonien och norra Grekland kallas ofta för Balkans pärla. Vi besöker våtmarker, raviner, djupa floddalgångar, nationalparker och ett av UNESCOS biosfärreservat. Landskapet är så hänförande att man lätt tappar andan över vyerna. Färden går genom vidsträckta, fårbetade, marker där fonden kantas av mäktiga berg som strävar mot himlen. Vi känner historiens vingslag då vi besöker lämningar som är över 3 000 år gamla och en stad som anlades av Alexander den Stores far.

Vårt fokus är brett under resan där vi utöver fågelrika marker också upplever fjärilsfaunan och härliga blomsterängar. Vi får också ta del av det goda Balkanköket och provsmakar de lokala vinerna.

 

Reseledaren, Göran Pettersson, har tillbringat mycket tid i länderna runt Medelhavet, och besökt Balkan under flera resor. AviFaunas resor till Sydosteuropa är mycket populära. Det här blir första resan till Nordmakedonien, medan vi har besökt Grekiska fastlandet under ett tio-tal resor.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.