Följ med på fågelskådningskurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning vårfåglar Halland
3–5 april 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

HG Karlsson

Dagsprogram

3 apr. Ankomst Halmstad C. Gemensam färd till vårt logi i Simlångsdalen.

4 apr. Skådning varvat med teori.

5 apr. Frukost och ut och skåda därefter lunch på hotellet och sedan utcheckning. Vi avslutar med gemensam genomgång av kursen  och avfärd till Halmstad C ca klockan 14.

Föregående
Nästa
Gravand är bland de tidigaste vårfåglarna. Foto: Erik Hirschfeld

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de vårfåglar som anländer de här dagarna. Lövsångare, kungsfåglar, gransångare, sädesärlor, skogssnäppor, rödbenor, gluttsnäppor, tofsvipor, skedand och skärfläckor. Vi kommer att besöka bland annat Trönninge Ängar och Getteröns Naturcenter och den fågelrika och natursköna Simlångsdalen. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar. 

 

Förutom sjungande vårfåglar ser vi också på änder, gäss och vadare. Deltagarna kommer att erbjudas att följa med på ugglerunda och orrspel om vädret tillåter. Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Kursledaren HG Karlsson är en rutinerad fågelskådare och har stor erfarenhet av att vägleda nybörjare in i fågelskådning. På denna kurs bor vi Tallhöjdens värdshus i Simlångsdalen, strax utanför Halmstad.

Priser och boka kurs

Bokning