Följ med på fågelskådningskurs!

Nybörjarkurs – Fågelskådning vårfåglar Halland
14–16 augusti 2020
Pris: 5 500 kr
Max 12 deltagare

HG Karlsson

Dagsprogram

14 aug. Ankomst Halmstad C. Gemensam färd till vårt logi i Simlångsdalen.

15 aug. Skådning varvat med teori.

16 aug. Frukost och ut och skåda därefter lunch på hotellet och sedan utcheckning. Vi avslutar med gemensam genomgång av kursen  och avfärd till Halmstad C ca klockan 14.

Föregående
Nästa
Gravanden är en av våra största änder. Foto: Erik Hirschfeld

Tiden för den här kursen är förlagd så att vi fokuserar på de flyttande fåglar som rastar i den här delen av Sverige nu i augusti. Vi ser vadare, änder och många småfåglar som sångare och piplärkor och även törnskator. Vi besöker bland annat Trönninge Ängar, Getteröns Naturcenter och den fågelrika och natursköna Simlångsdalen. Vi skådar på våra vanligaste fåglar, och vi kommer inte jaga de rariteter som eventuellt kan dyka upp under kursen. Kursledaren har en tubkikare som alla kan titta i och vi är en liten grupp om maximalt 12 personer. I utomhusskådningen ingår föreläsningar i fält medan vi skådar. 

 

Fokuset ligger på diskussioner och dialog om det vi ser och hör och målsättningen är att du skall kunna skåda själv efter denna kurs.

 

Kursledaren HG Karlsson är en rutinerad fågelskådare och har stor erfarenhet av att vägleda nybörjare in i fågelskådning. På denna kurs bor vi Tallhöjdens värdshus i Simlångsdalen, strax utanför Halmstad.

Priser och boka kurs

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.