Ölands enastående natur

VÄXTRESA LUGNT TEMPO

Öland – växtresa
8–14 juni 2020
Pris: 15 200 kr
Deltagare: 8–12

Pav Johnsson

Dagsprogram

8 jun. Resan startar på Kalmar Centralstation. Ölands alvar. Alla nätter i Gammalsby på sydöstra Öland.

9 jun. Seby läge, Ottenby lund och Ölands södra udde.

10 jun. Alvaret vid Ekelunda och Gårdby Sandhed.

11 jun. Grönhögen, alvaret vid Albrunna kalkbrott och Degerhamn.

12 jun. Ismanstorps fornborg, Halltorps hage, Gråborg och Färjestaden.

13 jun. Fokus på växter vi inte hunnit med tidigare under veckan.

14 jun. Beijershamn och Ölands skogsby. Resan avslutas under tidig eftermiddag på Kalmar C.

Föregående
Nästa
Ölands alvar med blommande ölandssolvända och bergskrabba. Foto: Pav Johnsson

Denna resa visar vårt lands minsta landskap från sin bästa sida. Så här års sjuder det av liv i markerna. Fågelkörens samtliga stämmor har anlänt, den nästan årliga sommartorkan har ännu inte slagit till, vilket gör alvaret gult och blått av landskapsblomman ölandssolvända och bergskrabba – en växt annars hemmahörande i Sydvästeuropa. Detta är också tiden då artrikedomen bland de blommande orkidéerna är som störst. Det går ännu att se de mest tidigblommande orkidéerna som Sankt Pers nycklar och Adam och Eva, samtidigt som exklusiva arter som flugblomster, krutbrännare, svärdsyssla och salepsrot precis slagit ut. Naturligtvis uppmärksammar vi även annat än kärlväxtfloran. Fåglar, insekter, groddjur och lavar speciella för de miljöer vi besöker kommer alla att uppmärksammas. Efter resan kommer du veta mer om Ölands unika natur än de flesta!

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.