Våra olika resekategorier

Naturresa Här blandar vi natur och kultur. Det kan innebära besök på vingårdar, medeltida slott och kanske något trevligt museum. Fåglar är ett lika stort inslag som växter, insekter och däggdjur. Tempot är behagligt lågt och det finns tid till egna aktiviteter. Alla måltider äts på restaurang eller som picknick och boende på ett eller ett fåtal hotell. I allmänhet har vi korta transporter. Den här typen av resa passar även dig som har med en partner med begränsat naturintresse.

 
Fågelskådning lugnt tempo med huvudinriktning på fåglar, men även tid till lite natur och sightseeing. Alla måltider på restaurang eller som välorganiserad picknick. Boende på ett eller få hotell. Korta transporter. Inga speciella kunskaper om fåglar krävs.

Fågelskådning medeltempo Ibland lite längre dagar. Någon gång tillfälle till egna aktiviteter. Du får bäst utbyte om du har lite förkunskaper eller har skådat utomlands någon gång tidigare, men reseledaren hjälper gärna till om du är nybörjare. Vi försöker se så många arter som möjligt, men lägger inte mycket tid till att leta upp sådana vi missat på resan. Boende på ett eller flera hotell, någon måltid kan intas under lite tidspress. Ibland lite längre transportsträckor.

Fågelskådning med högt tempo Högt tempo med intensiv fågelskådning och många arter. Det kan bli något tillfälle till egna aktiviteter. Dagens huvudmål intas oftast på restaurang men kan ibland ske sent på kvällen och man hinner kanske inte alltid duscha före middagen. Vi försöker se så många arter som möjligt. Transportsträckorna kan ibland bli långa och det kan då vara läge att ”sova ifatt” under transporten.

AviFauna med guldkant Skådning i lugnt och behagligt tempo. Vi bor på förstklassiga hotell och äter en god middag i lugn och ro. Innan dagens program börjar äter vi av hotellets frikostiga frukost. Programmet slutar i god tid så du får egen tid på hotellet. Vi reser alltid i liten grupp, med som mest 10 deltagare.

Växtresor Våra växtresor har huvudfokus på floran i det område resan går till. Reseledaren är en erfaren växtexpert och ofta använder vi oss också av lokal expertis. Beroende på resmål så kan också andra naturupplevelser finnas med i programmet, t ex fåglar, däggdjur, fjärilar e t c.

Nybörjare Har du nyss börjat titta på fåglar, men känner dig osäker inför att följa med på någon av våra resor? Då passar våra nybörjarresor perfekt för dig! På resorna som riktar sig till dig som nybörjare har vi inte som mål att se så många arter som möjligt, utan du ska lära dig om fåglar och fågelskådning. Allt från hur du hittar fåglarna till vilken art det är du ser eller hör och vad som skiljer den från andra. Våra kursledare har stor erfarenhet av att både leda resor och genomföra studiecirklar. Och kom ihåg – på nybörjarresorna finns det inga onödiga frågor!

 

Ekonomi Det här är resan för dig som vill resa lite billigare. Vi bor på lite enklare login, det kan vara så att badrum och dusch är delade och att man får bädda sin säng själv.  Ibland kan gruppen vara lite större än 12 som är vår normalstorlek och någon måltid tillkomma så du kan lägga dig på en kostnadsnivå som passar din matbudget. Måltiderna kanske intas i en enklare restaurang eller i fält med egeninköpt mat. Emellertid är det rena och säkra platser vi bor på och konsumentskyddet av att ha köpt en resa med Avifauna gäller förstås fortfarande.