Curt Johnsson

Curt Johnsson, Dannemora
Tel +46 70 543 37 43
cj@avifaunanaturresor.se

Curre är i korthet en skåning som via Västkusten hamnat i Uppland. Intresserad av fältbestämning av främst fåglar, däggdjur, groddjur och kräldjur, men även fjärilar och växter. Han har lett resor till Spetsbergen, Spanien, Lesbos, Israel, Förenade arabemiraten och Tibetanska höglandet/Himalaya. Född och uppväxt på landet i snapphanebygden norr om Hässleholm. Låg som liten på rygg i gräset och tittade på svalorna och fick från fuktängarna vid ån tidigt lära sig att uppskatta storspovens drill. Efter en kortare period som jordbruksutbytestudent i Alberta, Kanada, och därefter M-lärarexamen i Kristianstad flyttade Curre till Göteborg där han gick biologprogrammet med zoologisk ekologisk inriktning. Detta ledde till amatörforskning på rödstjärt inom LUVRE i Ammarnäs, Lappland i 17 år. Efter sju år i Göteborg och Hindås, flyttade han till Ultuna i Uppsala och har därefter rotat sig i norra Uppland i fågelrika marker sydväst om Dannemora. Curre har skådat i Europa, Nordamerika och Asien. En rejäl rundtur med egen bil i norra Egypten och en del fåglar fotograferade där kan knappast räknas i sammanhanget. En annan långtur har spenderats i Turkiet och en tredje i Israel. Under två månaders tid i Israel besökte Curre alla då kända fågellokaler i landet. Curre har varit redaktör för Fåglar i Uppland under sex år. Hans smeknamn är ”Curre Skåning”.

Curt Johnsson, Dannemora
Tel +46 70 543 37 43
cj@avifaunanaturresor.se

 

Curre är i korthet en skåning som via Västkusten hamnat i Uppland. Intresserad av fältbestämning av främst fåglar, däggdjur, groddjur och kräldjur, men även fjärilar och växter. Han har lett resor till Spetsbergen, Spanien, Lesbos, Israel, Förenade arabemiraten och Tibetanska höglandet/Himalaya.

Född och uppväxt på landet i snapphanebygden norr om Hässleholm. Låg som liten på rygg i gräset och tittade på svalorna och fick från fuktängarna vid ån tidigt lära sig att uppskatta storspovens drill. Efter en kortare period som jordbruksutbytestudent i Alberta, Kanada, och därefter M-lärarexamen i Kristianstad flyttade Curre till Göteborg där han gick biologprogrammet med zoologisk ekologisk inriktning. Detta ledde till amatörforskning på rödstjärt inom LUVRE i Ammarnäs, Lappland i 17 år. Efter sju år i Göteborg och Hindås, flyttade han till Ultuna i Uppsala och har därefter rotat sig i norra Uppland i fågelrika marker sydväst om Dannemora.

Curre har skådat i Europa, Nordamerika och Asien. En rejäl rundtur med egen bil i norra Egypten och en del fåglar fotograferade där kan knappast räknas i sammanhanget. En annan långtur har spenderats i Turkiet och en tredje i Israel. Under två månaders tid i Israel besökte Curre alla då kända fågellokaler i landet. Curre har varit redaktör för Fåglar i Uppland under sex år. Hans smeknamn är ”Curre Skåning”.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.