Gigi Sahlstrand

Gigi Sahlstrand, Stockholm
Tel +708 900 770
gs@avifaunanaturresor.se

Gigi är Sveriges enda kvinnliga professionella fågelskådarguide och en erfaren reseledare både i Sverige och utomlands. Hon är föreningsaktiv, bl.a. som vice ordförande i Stockholms Ornitologiska Förening, styrelseledamot i Mälaröarnas Ornitologiska Förening och som volontär för Birdlife Sverige. Gigi är initiativtagare till det kvinnliga nätverket Rapphönan, för tjejer som skådar. Hon har tidigare jobbat i IT-branschen och med ridskoleverksamhet. Fågel- och naturintresset har funnits sedan barnsben, men låg latent fram till 30-årsåldern. Då, först, tog skådande fart på allvar. Gigi syns och hörs ofta i media och är bl.a. känd från programserien Det stora fågeläventyret i SVT där hon var domare. Hon är en av författarna till den prisbelönta boken Börja skåda fågel. Hon belönades tillsammans med författarkollegan med Rosenbergpriset 2012 och blev Årets Silvertärna 2010.

Gigi Sahlstrand, Stockholm
Tel +708 900 770
gs@avifaunanaturresor.se

 

Gigi är Sveriges enda kvinnliga professionella fågelskådarguide och en erfaren reseledare både i Sverige och utomlands. Hon är föreningsaktiv, bl.a. som vice ordförande i Stockholms Ornitologiska Förening, styrelseledamot i Mälaröarnas Ornitologiska Förening och som volontär för Birdlife Sverige. Gigi är initiativtagare till det kvinnliga nätverket Rapphönan, för tjejer som skådar. Hon har tidigare jobbat i IT-branschen och med ridskoleverksamhet.

 

Fågel- och naturintresset har funnits sedan barnsben, men låg latent fram till 30-årsåldern. Då, först, tog skådande fart på allvar. Gigi syns och hörs ofta i media och är bl.a. känd från programserien Det stora fågeläventyret i SVT där hon var domare. Hon är en av författarna till den prisbelönta boken Börja skåda fågel. Hon belönades tillsammans med författarkollegan med Rosenbergpriset 2012 och blev Årets Silvertärna 2010.