Murkrypare och Donaudeltat

FÅGELRESA I LUGNT TEMPO

Rumänien
24 april – 5 maj 2021
Pris: 33 900 kr
Deltagare: 8–14

HG Karlsson

Dagsprogram

24 april. Resan startar på Bukarest flygplats. Transport till hotellet i Zarnesti.

25 april. Piatra Craiului NP och Bran Castle. Natt i Zarnesti.

26 april. Coltul Chiliilor och Björngömsle. Natt i Zarnesti.

27 april. Transport till låglandet samt Ciorani och Hasarlâc. Natt i Tulcea.

28 april – 1 maj. Donaudeltat. Natt i deltat.

2 maj. Dobrogeaområdet och Celic Dere och Macinbergens nationalpark. Natt i Tulcea.

3 maj. Denis Tepe, Sinoe-Razelmsjöarna och Vadu. Natt i Tulcea.

4 maj. Babadagskogen, Enisala, samt Murighiol- och Plopulsjöarna. Natt i Tulcea.

5 maj. Transport ca fem timmar till flygplatsen i Bukarest, där resan avslutas.

Föregående
Nästa
Krushuvad pelikan, en av många häftiga arter vi träffar på i Donaudeltat. Foto: Florin Palade

Karpaterna – ett strålande vackert bergslandskap med snöklädda berg som fond i fjärran. Vi gör lätta vandringar över blommande alpängar och längs skogskanter, där vi spanar efter mindre skrikörn, gråspett och den näpna brandkronade kungsfågeln. I en fin nationalpark letar vi efter den mytiskt vackra murkryparen i en trång, dramatisk klyfta med lodräta klippväggar. I dalgångarnas lövskogar hittar vi kanske mellanspett och halsbandsflugsnappare. En kväll bänkar vi oss i ett stort och förvånansvärt bekvämt gömsle och spanar in mot skogen. Ska björnarna komma fram?

Donaudeltat – ett av Europas i särklass bästa fågelområden – väntar på oss efter Karpaterna! Vi bor på en hotellbåt där delikata måltider serveras tre gånger dagligen. Från övre däck har vi fin utsikt över deltats vassar, sjöar och skogsområden. Med en liten turbåt, som finns på släp, når vi även smala kanaler och kommer fåglarna ännu närmre. Vi räknar med mängder med den lilla dvärgskarven, de maffigt stora vita och krushuvade pelikanerna, många hägrar, vitögd dykand samt färgbomberna blåkråka och, kungsfiskare. Ibland går vi i land och letar rödvingad vadarsvala, änder och vadare i saliner. Vi besöker också ett par gamla byar i deltat, där tiden tycks ha stått stilla i många decennier.

 

I Dobrodgea-området har vi tre heldagar för att besöka de många fina fågellokaler som ligger söder och väster om deltat. Här letar vi efter långnäbbad mås, svarthuvad trut och den i Europa så ovanliga fältsångaren. I de fina skogarna och det kulliga halvöppna landskapet har vi chans på rovfåglar som ormörn, dvärgörn, balkanhök och aftonfalk. Vi besöker också ett vackert stäpplandskap där vi kan få se örnvråk, kalanderlärka samt isabella- och nunnestenskvätta. Som ni märker finns här många arter knutna till just Sydosteuropa. Följ med på en av våra finaste fågel- och naturresor i Europa!

 

HG Karlsson är en av AviFaunas många populära reseledare och har lett många tidigare resor till Rumänien. AviFaunas reser till Rumänien är mycket populära och det här blir AviFaunas fjortonderesa dit.

 

Vi räknar med att kunna se runt 190 fågelarter under resan.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.