Okända Sardinien

FÅGELRESA LUGNT TEMPO  FULLBOKAD

Sardinien
25 april – 2 maj 2020
Pris: 20 900 kr
Deltagare: 8–12

Carl-Axel Bauer

Dagsprogram

25 apr. Resan startar på Cagliaris internationella flygplats. Natt i Cagliari.

26 apr. San Pietro Island. Natt i Carloforte.

27 apr. Gulf Oristano. Nätterna i Oristano.

28 apr. Transport till Omaruru. Natt i Omaruru.

29 apr. Transport till Alghero. Natt på Alghero.

30 apr. Stäpperna på norra Sardinien. Natt nära Fonni.

1 maj. Mt Gennargentu och Mt Supramonte. Natt i Cagliari.

2 maj. Resan avslutas på Cagliaris internationella flygplats.

Föregående
Nästa
Marghine. Foto: Marcello Grussu

Medelhavets näst största ö är en ornitologiskt mycket intressant plats att skåda fåglar på. Vi anländer till huvudstaden Cagliari med dess flamingofyllda saliner, tar en båttur ut till ön San Pietro där de nyanlända eleonorafalkarna häckar, besöker Alghero i norr och även fina stäpp- och bergsområden på denna fantastiska ö. God mat från det sardiska köket utlovas.

Faunan och floran är mycket rik med flera former unika för västra Medelhavet. Sardinien ligger dessutom strategiskt för flyttande fåglar som behöver rastplatser under sin vårflyttning. Fågelmässigt så finner vi många arter på Sardinien som saknas helt på italienska fastlandet eller bara förekommer i begränsade antal där. Vi kommer att träffa på arter som rödhuvad och vitögd dykand, rödnäbbad trut, långnäbbad mås, purpurhöna, småtrapp, eleonorafalk, gåsgam, bronsibis, korsikansk siska, sardinsk sångare och besöka en av Medelhavets största kolonier för större flamingo.

 

Under vår resa på denna fascinerande ö besöker vi den dramatiska kustlinjen och bergsområdena i centrala delarna av Sardinien. Vi skådar i lågvuxna ekskogar, besöker våtmarker och ser de fina stäpperna som fortfarande finns bevarade på ön. Sardiniens relativt lilla befolkning (1,6 miljoner) och ett traditionellt jordbruk, med bl a stora betande fårbesättningar, resulterar i att här finns fortfarande bra bestånd på fågelarter som tyvärr minskar på europeiska fastlandet.

 

Carl-Axel Bauer, som leder resan, är en av AviFaunas mest beresta reseledare. AviFaunas resor till Medelhavets övärld är mycket populära och det här blir andra resan till Sardinien.