Det glänsande landet

NATURRESA MEDELTEMPO

Sri Lanka
28 november – 8 december 2021
Pris: 29 900 kr
8–10 deltagare

Göran Pettersson

Dagsprogram

Dag 1. Resan startar på Colombo flygplats. Transport till Kitulgala.

Dag 2. Kitulgala.

Dag 3. Kitulgala – Sinharaja NP.

Dag 4–5. Sinharaja NP.

Dag 6. Sinharaja NP – Mirissa.

Day 7. Valsafari.

Dag 8. Mirissa – Udawalawe NP.

Dag 9. Udawalawe NP – Nuwara Eliya.

Dag 10. Horton Plains.

Day 11. Glenloch Tea Factory – Kandy – Colombo. Resan avslutas vid midnatt på Colombos flygplats.

Föregående
Nästa

Priser och boka din resa

Bokning
Påfågel – vanlig art, men alltid lika kul att se och höra. Foto: Göran Pettersson

Under vår resa till Sri Lanka, ”det glänsande landet”, erbjuds du en mängd upplevelser av mycket olika karaktär. Vi skådar längs palmkantade sandstränder och vid fågelrika laguner, vandrar i ångande regnskog på högplatån och åker på safari där vi spanar efter elefanter. Slutligen ger vi oss även ut på havet i jakt på blåvalar och andra spännande havsdäggdjur. Är du intresserad av en resa i mångfaldens tecken är detta en perfekt introduktion till det rika djurliv som finns på Indiska halvön.

Sri Lanka har många fågelarter unika för ön och vi har mycket goda chanser att se samtliga dessa på resan, inklusive den nyligen beskrivna Serendib Scops Owl. På Sri Lanka finns även ett antal arter som man finner endast här och i södra Indien, samt spännande flyttfåglar som kommer från bl a från Himalaya och norra Ryssland. Under resan studerar vi även de spännande däggdjur, kräldjur och fjärilar som finns på ön, varav många är endemiska. Vi färdas i gemensam buss och ledsagas av en av landets bästa fågelguider, tillika duktig fjärilsskådare.

 

Sri Lanka är som ett Indien ”light” med lugnare trafik och färre människor, men maten är fortfarande lika god. Vi bor nära våra exkursionsmål och komforten på våra boenden är överlag bra. När vi besöker Sinharaja NP får vi dock ta vad som bjuds, men den lägre standarden kompenseras av de unika upplevelserna. Här kan man skåda redan från frukostterassen. Det är lagom korta avstånd mellan våra besöksmål under resan och det blir givetvis många skådarstopp även längs vägen när vi förflyttar oss. Flera dagar håller vi lite siesta mitt på dagen och då finns möjlighet till lite egna aktiviteter eller ett dopp i poolen. Räkna med att du får prova många olika tesorter under resan. Sri Lanka har en 150 år gammal tradition av teodling.

 

Reseledaren, Göran Pettersson, har besökt Sri Lanka under flera tidigare resor, samt gjort ett otal övriga besök på Indiska halvön. AviFaunas resor till Sri Lanka är mycket populära och det här blir den sjunde resan dit.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.